Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  ROAD TRIP FRA LISSABON TIL SINTRA

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Road trip i Portugal: Lissabon til Sintra

  Portugal - en skjult perle med en utrolig historie, betagende udsigt og en befolkningen på kun én tiendedel af nabolandet Spanien, som regerer over den iberiske halvø's vestlige del og er den sidste udkigspost til Atlanten. Oplev dette charmerende, smukke land helt i dybden med en road trip gennem de rullende bakker omkring hovedstaden Lissabon og tag turen videre ned langst kysten på en uforglemmelig ferie - Læs vores tips nedenfor og bliv inspireret!

  Tidligere befolket af romere og maurerne, har Lissabon stadig mange spor fra deres gamle fortid rundt i byens mange kroge. De mange smalle gader der snor sig gennem Alfama-distriktet er blot ét eksempel på, hvordan man går igennem historiske stier. Byen byder også på en hyggelig atmosfære, og på din road trip i Lissabon bør du absolut tage en tur i en af de farverige sporvogne tændte med lanterne gennem byens gader.

  Når du har set nok af denne vidunderlige by, kan du nemt tage din biludlejning i Portugal fra Auto Europe og køre ud på et unikt eventyr gennem landet. Vores road trip guide vil inspirere dig til den perfekte rute fra Lissabon til Sintra, som starter nordpå og går gennem den centrale kystregion, Extremadura Extremadura og langs den dramatiske, men fantastiske klippekyst. Fortsæt din kør-selv ferie nordpå til historiske Óbidos og udforske byens middelalderlige mure der vidner landets storhedstid. Fortsæt til kystbyen Nazaré og nyd godt af friske fisk og lækre skaldyr, især torsk, Portugals mest berømte fisk, der på ingen måde svarede til de frosne stykker du tager i op af fryseren i din lokale købmand. Afslut din rundtur i eventyrbyen Sintra, en bjerglandsby som ligger ved foden af en meget smuk nationalpark. På en road trip i Portugal skal du ikke begrænse dig til byerne og de stoppesteder, hvor den offentlige transport har hold. Udforsk hele den smukke region rundt om Lissabon og nyd privatlivets fred og fleksibiliteten med en biludlejning i Portugal.

  Rute Afstand Ca. køretid
  Lissabon - Obidos 84 km 1 time
  Obidos - Nazare 40 km 29 minutter
  Nazare - Sintra 132 km 1 time 20 minutter
  Samlet: 256 km 2 timer 49 minutter

  Dag 1: Lisbon

  Road trip Lisbon, Portugal Road trip Lisbon, Portugal

  Hvad kan man lave i Lisbon

  Portugal tager årligt imod syv millioner turister, hvoraf de fleste vælger Lissabon som deres destination. Dette er ikke uden grund! Portugals hovedstad charmer sine besøgende med en middelalderlig atmosfære, historiske landemærker og særlige musikklubber, som spiller live-musik, her bl.a. melankoli og folkemusik (også kendt som fado). For at komme helt tæt på den portugisiske sjæl, kan du besøge Museu do Fado i Alfama-distriktet og lære om Portugals gamle arbejderklasse arv, eller du kan prøve det portugisiske natteliv på en af byens mest underholdende natklubber A Baiuca eller Clube de Fado. Hvis du besøger mange attraktioner, er det billigst at købe et Lisbon Card i starten af din ferie i Lissabon. Dette kort giver dig gratis eller nedsatte entré til alle byens store museer og attraktioner.

  Det centrale gotiske Castle of Sao Jorge og Largo das Portas do Sol har smukke udkigsposter for amatørfotografer, for dem der vil have et godt billede til de sociale medier, så vennerne bliver grøn af misundelse. Vil du have mere mindeværdige oplevelser, der lægger sig i sindet, bør du tage hen til det historiske kvarter i Belém, hvor du vil finde UNESCO's verdenskulturarv, klostret Jerónimos Monastery, hvor Vasco Da Gama er begravet, og tårnet i Belém, (Torre de Belém). En fantastisk måde at udforske byen, før du afhenter din biludlejning i Lissabon er at leje en cykel! På cykel kommer du nemt rundt i byens forskellige kvarterer og får en helt anden fornemmelse af byen. Hvis det lyder som noget for dig, anbefaler vi Bike Iberia nær Cais do Sodre, der har tilbudt denne fantastiske service for mere end 15 år. Fordyb dig bogstaveligt talt i byens romerske historie - med en gratis guidet tur i de underjordiske tunneler på Núcleo Arqueológico. Kunstelskere skal tage til Centro de Arte Moderna, eller svælge i mesterværker og antikviteter fra østlige og vestlige civilisationer i Museu Calouste Gulbenkian. For budget-rejsende kan man i stedet benytte lejligheden til at besøge en surrealistisk, abstrakt pop kunstudstilling i Berardo med gratis entré.

  Hvor kan man spise i Lisbon

  Det portugisiske køkken lokker ved tanken om deres specialiteter fra havet. Der serveres især lækker fisk på "Rosa dos Mares", opkaldt efter legenden, for sejlere vidste, at de begyndte at nærme sig den portugisiske kyst når de fandt roserne i vandet ud for landet. Prøv også "Santo António de Alfama", "Antigo Primeiro de Maio" og "Zé Varunca" for mere overkommelige, velsmagende retter af portugisiske køkken. De fleste restauranter, der serverer traditionelle retter med selvrespekt er naturligvis et omfattende og udsøgt vinkort fra Portugals vinregioner Dao og Douro-dalen, der ikke koster en formue. Perfekt supplement til maden. For rigtige gourmeter, foreslår vi et besøg på "Tavares Rico" eller kritikerroste "bel canto". Men hvis du tørster efter noget sødt lokalt wienerbrød med creme, skal du gå rundt i området Belém, hvor du fremfor alt ikke må gå glip af "Antiga Confeitaria de Belém".

  Hvor kan man bo i Lisbon

  Afslut din eventyrrige dag i Lissabons gader med en gode portion søvn i en komfortabel seng. Få den bedste service for pengene på det moderne, centralt beliggende hotel "Radisson Blu". For en fantastisk udsigt over akvædukten og parken Montesanto skal du bestille et værelse på det elegant indrettede "Corinthia Hotel". Hvis du føler, at du er helt udmattet og ønsker at forkæle dig selv skal du booke dig ind på det lukseriøse "Dom Pedro Palace" og "Avenida Palace", som er de bedste steder at slappe af. Åbne og sociale rejsende vil føle sig godt tilrette ved vandrehjemmet "Alfama Patio Hostel", hvor man kan nyde de smukke grillaftener, arrangerede pub crawls og mange andre aktiviteter som bliver arrangeret for gæsterne. Du kan også opleve den totale frihed på din ferie i Portugal og i stedet vælge at overnatte i en autocamper på en campingplads langs stranden. Undersøg om der er tilgængelige autocampere og se priser mm. via linket nedenfor. Er det vigtigt for dig at rejse med stil? Intet problem, kan vi også arrangere luksus køretøjer ud over almindelige udlejningsbiler!


  Dag 2: Óbidos

  Road trip Obidos, Portugal Road trip Obidos, Portugal

  Hvad kan man lave i Óbidos

  Efter Lissabon er det tid til at se mere af dette fantastiske land!! Fortsæt dit portugisiske eventyr med et besøg i den middelalderlige by Óbidos med gamle og velbevarede bygninger. Start med at strække dine ben, når du træder ud af din biludlejning i Óbidos efter lidt over en times lang køretur fra Lissabon og gå så rundt i indmurede centrum blandt uberørte, hvide huse og det majestætiske slot. Stop ved kirken Igreja de Santa Maria, hvor Alfonso V af Portugals giftede sig da han var 9 år gammel med sin kusine Isabella af Coimbra, så hendes far kunne sikre magten i Portugal, mens Alfonso endnu ikke var myndig. Kirken er ikke det eneste sted med kongelige forbindelser. Hele byen blev skænket som en gave fra Dionysius I af Portugal til Isabella af Aragonien i 1282. En road trip til Óbidos vil helt sikkert tilfredsstille alle interesser, om du er til kunst og historie eller bare kan lide at gå omkring i gamle byer. Óbidos har gennem årene været vært for mange indflydelsesrige kunstnere som Josefa de Óbidos, hvis malerier du kan finde på Museu Municipal sammen med mange andre kunstnere. Lige uden for centrum finder man den historiske kirke, Santuário do Senhor da Pedra.

  Hvor kan man spise i Óbidos

  Nyd lækre og stilfuldt præsenteret skaldyrsretter i en historiebog atmosfære i "Castelo". "O Alcaide" byder til gengæld på en dejlig madoplevelse med rustikke, portugisiske retter såsom torsk med Serra-ost, kastanjer og bagte æbler. Du får også god service og lækre retter ved "O Caldeirao". På "Cantina Criativa" kan du derimod vælge mellem udvalg af enkle, men innovative retter, hvis du ikke kender meget til det portugiske køkken. For en hyggelig middag for to med intim atmosfære anbefaler vi, at du bestiller et bord på "Petrarum Dormus", som serverer traditionelle retter. Et andet forslag er, at du tager til "Arco da Cadeia" med middelalderlig indretning, hvor du kan dele forskellige tapas retter, indtil maven ligner en badebold.

  Hvor kan man bo i Óbidos

  Selv om de fleste attraktioner i Óbidos kan besøges på en dagstur fra Lissabon, er det stadig værd at bo i middelalderbyen, så du på den måde ikke mister for meget tid ved at skulle køre tilbage til Lissabon og derefter køre samme tur igen dagen efter. Hvis du søger et romantisk ophold natten over, så skal du overveje "Rainha Santa Isabel". Det er placeret inde i slottets mure og har en særlig charme med sine indrettede værelser med træpaneler, traditionelle Azulejos fliser og en dejlig udsigt. Er du mere interesseret i de religiøse påvirkninger, vi kan anbefale "Estalagem do Convento" med sin monistisk system fra 1800-tallet. Selv for litteratur elskere, er der en dedikeret sted at sove, nemlig "Pousada do Castelo", som er et tidligere palads fra 1400-tallet kunstnerisk arkitektur. Lidt mere prisvenlige værelser på en road trip i Óbidos finder du på det hyggelige "Obido Sol" med udsigt over bakkerne og med en stor stue eller som alternativ på "Casas das Senhoras Rainhas".


  Dag 3: Nazaré

  Road trip Nazaré, Portugal Road trip Nazaré, Portugal

  Hvad kan man lave i Nazaré

  Nu er det tid til tredje fase på din road trip til Nazaré! Denne destination vil tilbyde dig alt, hvad du ønsker fra en landsby på kysten. Udover mad, havet og strandene, er der masser af seværdigheder langs de brostensbelagte gader. Og seværdighederne er ikke kun begrænset til Nazaré, men i hele Extremadura-regionen er der masser af beundringsværdige steder, som er et besøg værd. Tag din biludlejning i Nazaré til Santa Maria de Alcobaça, et smukt kloster fra 1100-tallet. Den smukke kloster Batalha fra Manuel britiske periode (bogstaveligt kæmpe klostret officielt: Mosteiro de Santa Maria de Vitória) blev bygget (ligesom byen) som tak monumenter i den respekterede, guddommelig hjælp den portugisiske hær havde mod spanierne (fem gange så stor her) i slaget ved Aljubarrota i 1385 (på en mark mellem byerne Leiria og Alcobaça) og er også en af de vigtigste gotiske bygninger i landet. Et andet smukt syn er naturligvis de mange strande som er en rigtig turistattraktion. Vis dine evner på et surfbræt og nyd en drink i solen, men vær forsigtig, når du svømmer - vandet under de skarper klipper i Nazaré har farlige strømme!

  Betragter du hellere naturen på sikker afstand, anbefaler vi et besøg højt oppe blandt klipperne i Sitio: her kan du fotografere dit eget postkort med en fantastisk udsigt over fiskerihytter, som ligger tæt op langs Nazaré kysten. Når du er oppe på klipperne bør du også besøge Ermida da Memória, et mindesmærke fra år 1182, bygget af en lokal beboer, der ifølge legenden blev reddet fra den visse død af Jomfru Maria, da hans hest næsten kastede ham over klippen. Dette mirakel er også afbildet i kirken Nossa Senhora da Nazaré, hvor du også kan finde fantastiske, barokke klokketårn og flise-kunstværker fra 1700-tallet.

  Selvfølgelig skal du ikke fortvivle, hvis du havde håbet på flere muligheder for at svømme og solbade langs den portugisiske kyst. Med en biludlejning i Nazaré kan du nemt tilgå de gyldne strande, der er sikre for hele familien. Kør et par kilometer syd for Sao Martinho do Porto, hvor du kan nyde en dejlig dag på stranden, hvor strand og vand er beskyttet af en bugt. Vil du hellere se mere storby, kan man køre til Porto på bare 2 timer.

  Hvor kan man spise i Nazaré

  Beliggende ved Atlanterhavet, er det næppe en overraskelse, at gastronomi i Nazaré for det meste består af fisk og skaldyr. Den populære ret Arroz de Marisco, lavet af krabber, muslinger, rejer og ris, er meget rost på familie værtshuset "A Tasquinha". Ved "Rosa dos Ventos", kan du bestille grillet fisk serveret i en traditionel stil. For familier er der lækre tapas menuer, som nemt kan deles ved restauranten "Sitiado". For en anderledes smagsoplevelse skal du bestille bord på "Tosca Gastro Bar" og præve gede ostebolde med marmelade, hvis du tør.

  Hvor kan man bo i Nazaré

  Bo i midten af alt på et værelse på "Hotel Mare" eller slap af på det meget flotte hotel "Vila Conde Fidalgo Turistica". På det moderne hotel "Praia", tilbydes enkle, men gode værelser til lave priser. Tænker du mere i vandrehjem, så får du en fantastisk udsigt fra værelserne på "Albergaria Mar Bravo" eller forkæl dig selv med en god nats søvn på det komfortable hotel "Miramar Sul".


  Dag 4: Sintra

  Road trip Sintra, Portugal Road trip Sintra, Portugal

  Hvad kan man lave i Sintra

  Din road trip gennem Portugal ender i den paradis-lignende bjerglandsby Sintra. Mange vil sikkert føle sig som Alice i Eventyrland på synet af den "Quinta da Regaleira", et neo-Manueline palæ med labyrintiske haver og kunst indretning. "Palacio Nacional de Sintra" ligner også noget fra et eventyr - dens klare mauriske indflydelse under den traditionelle renæssance med keramiske fliser giver huset en meget speciel stil. En anden indsigt i Porguals mauriske historie er "Castle of the Moors".

  Få et strejf frisk luft i den eksotiske "Parque de Pena" der strækker sig over 30 hektar skov. Samme størrelse er parken "Monserrate" hvis romantiske haver blev bygget i engelsk stil i det 18. århundrede og er hjemsted for subtropiske træer, et lille vandfald og et forfaldent kapel. Test dine evner bag rattet i din biludlejning in Sintra når du møder de mange hårnålesving i bjerglandskabet og tag en pause og nyd den fantastiske udsigt over kysten og fjerntliggende steder og attraktioner. Franciscan Convent dos Capuchos, den spektakulære flisebelagt kapel Peninha, og den ensomme fyrtårn Cabo da Roca er helt sikkert et besøg værd!

  Hvor kan man spise i Sintra

  Efter en lang road trip til Sintra har du nok lyst til et godt måltid. Spar dig selv for tiden for at finde det perfekte sted og tag på "Tulhas", designet som et gammelt kornkammer. Bestil deres Bacalhau com Natas, som de er kendt for og som er en indbagt fiskeret, der er en blanding mellem pie og kartoffel gratin. Prøv derudover traditionelle portugisiske retter på på "Nau Palatina" der serveres i de mange forskellige og små variationer. Hos "Moinho Iberico" kan bestille enorme kød retter, der er specielt velegnet til større rejsegrupper. Eller, hvis du fik en smag for skaldyr Nazaré kan du nyde en grillet fisk eller blæksprutte på restaurant "Da Adraga".

  Hvor kan man bo i Sintra

  Benyt lejligheden til at forkæle dig selv med noget særligt ved slutningen af din rejse og nyd en dag eller to på luksuriøse "Penha Longa". Hvis du helst vil ungå yderligere køreture kan du nemt bestille et værelse på det centralt beliggende og moderne moderne Tivoli i Sintra. Har du brug for fred og ro, anbefaler vi det familieejede "Residential Sintra",udsigt over mauriske borg (se ovenfor). For historie elskere kan vi stærkt anbefale "Tivoli Palácio de Seteais" fra 1700-tallet, som siges at være et af Portugals ældste hoteller. Når du er veludhvilet går turen måske tilbage til Lissabon for at flyve hjem? Men hvis du har mere tid tilbage i landet, kan vi rådgive om Portugals bedste strande eller hvorfor ikke rejse længere sydpå i landet på en gastronomisk eventyrsrejse i vinområderne Dão og Douro-dalen? Husk at du kan bestille billeje øverst til venstre i vores søgemaskine og se biler, priser og tilgængelighed i Portugal og restena verden. Skulle du have spørgsmål om din billeje kan du bare ringe til vores nummer +45 78 75 53 06 og vi sider klar til at rådgive dig alle ugens dage!


  Nyttig rejseinformation i Portugal

  Roadtrip tips
  Roadtrip tips i Portugal
  Envejs-billeje
  Oplysninger om envejs-billeje

  Udforsk andre Road Trip ruter i Portugal

  Dâo regionen Portugals bedste strande Vinruten i Portugal