Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  ROAD TRIP I VINOMRÅDET DÃO

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Dão roadtrip: Fra Porto til Coimbra

  Portugal, der ligger i den vestligste del af Europa, er rig på historie, naturlig skønhed og autentisk kultur og ligesom nabolandet Spanien, den mauriske og romerske påvirkninger er flettet sammen med landets identitet. De fleste turister har tendens til at komme til Lissabon for at opleve landet, og selv om de gamle brostensbelagte gader i den levende by absolut bør være på listen, ønsker vi at fortælle om alt det andet, Portugal har at tilbyde!

  Kendt verden over for sine søde og stærke vine blandt vinkendere er Porto det perfekte sted at starte, hvis man skal udforske Dourodalen og de centrale dele af regionen Dão. Byen giver et perfekt indtryk af, hvad resten af regionen har at byde på under dit road trip i Dão.

  Hent din biludlejning i Portugal's lufthavn og glæd dig til en uforglemmelig bilferie langs de grønne, bølgende vinmarker i Dão-regionen! Nogle rejsedage fra Porto vil du finde den hyggelige Vila Real, som er et lysende eksempel på de mange historiskefyldte byer og landsbyer, som er i Portugal. Lidt længere inde i regionen kan du udforske den meget specielle skov Luso Bucacoa, hvor du også kan beundre et tempel fra århundredeskiftet. Besøg også den naturskønne Serra da Estrela dybere inde i denne naturpark inden du begiver dig sydpå til den livlige universitetsby, Coimbra. Med de mange indtryk du vil få langs de snoede veje, vil du på intet tidspunkt komme til at savne de kommercielle ruter fra rejsearrangørerne!

  Rute Afstand Ca. køretid
  Porto til Vila Real 98 km 1 time 13 minutter
  Vila Real til Luso 159 km 1 time 41 minutter
  Luso til Coimbra 27 km 36 minutter
  Samlet: 284 km 3 timer 30 minutter

  Dag 1: Porto

  Road trip Porto, Portugal Road trip Porto, Portugal

  Hvad kan man lave i Porto

  Porto er mest kendt for sine vine, karakteriseret ved sin typiske sødme, perfekt til at nippe efter et dejligt måltid på Port Wine Lodge, men der er mere at gøre i Porto end at drikke vin eller se fodbold på Estádio do Dragão. Elsker du kunst, skal du tage hen og opleve nationalmuseet, Dos Reis med objekter tilbage fra 1800 og 1900-tallet. Moderne kunst kan findes på Museu Arte Contemporanea. Du bør også benytte lejligheden til at se Sé Catedral de Santa Catarina, en af de mest imponerende kirker, før du tager de 225 trin til tårnet, Torre do Clérigos der vil belønne dig med byens allerbedste udsigt.

  Festglade mennesker bør planlægge deres ferie i om sommeren, da de fleste festivaller afholdes i denne periode med Festa de São João (Sankt John af Portos festival), som anses for at være den bedste og har også opstået hvert år i omkring seks århundreder. Med din biludlejning i Porto bør du køre til Foz do Douro og vandre lidt ned af den berømte strandpromenade inden i kan nyde roen i sandet og lyden af bølgernes brus.

  Hvor kan man spise i Porto

  Porto må være en topdestination, hvis du elsker vin - og hvis du ønsker at lære mere om deres vine, kan du tage et besøg på Museo do Vinho do Porto - men hvad godt er den bedste vin uden en ordentlig måltid? Rigtige gourmeter vil reservere et bord på den elegante spisestue O Paparico. Deres mad lever op til alle forventninger.

  For en lidt mere rustik stemning er ODE Porto et attraktivt alternativ. Selvom deres tapas er mere en specialitet fra nabolandet Spanien ved disse portugisere sagtens hvordan de arrangerer en lækker smagsoplevelse. For en god aften med hele familien eller vennerne, anbefaler vi den atmosfæriske barer Quay, Jimao Tapas e Vinhos eller Portu.

  Hvor kan man bo i Porto

  Under en road trip i Porto vil man gerne kunne hvile sig på et komfortabelt hotel om aftenen. Til dette er Porto Palacio Congress Hotel & Spa eller HF Ipanema Park vores klare anbefalinger. Et godt tip til dem af jer der er på bryllupsrejse, er de store værelser på romantiske Pousada do Portos.

  Rejsende på budget bør overveje Praiagolfe eller Quality Inn Portus Cale med havudsigt og komfortable værelser til en overkommelig pris. For kunstinteresserede som ikke har slukket deres tørst på en af byens museumer, er atmosfæren og billedsmukke værelser på Castelo de Santa Catarina noget af det bedste at booke sig ind på. Man behøver ikke være kunst elsker for at værdsætte deres elegante indretning med glasmalerier og antikke møbler, for hotellet er også velegnet til dem, der gerne vil have en anderledes hoteloplevelse.


  Dag 2: Vila Real

  Road trip Vila Real, Portugal Road trip Vila Real, Portugal

  Hvad kan man lave i Vila Real

  Lige som navnet afslører, er Vila Real en by med kongeligt aftryk i Portugals nordlige del. Portugals kongelige besøgte ofte denne charmerende by beliggende ved foden af det portugisiske højland, indrammet af nærliggende bjerge. Med en biludlejning i Vila Real kan du besøge slottet Casa de Mateus fra 1700-tallet, som er en klar påminnelse om byens tidigere status. Gå en tur gennem husets saloner eller tag en fredelig spadsertur gennem den tilhørende park, som tidligere kun var åbent for kongelige og som normale mennesker kun kunne drømme om at få adgang til. Vær forberedt på at indgangsbilletten koster en masse, men det klart pengene værd og ikke noget du bør gå glip af på din road trip i Vila Real. En anden grund til at besøge Casa de Mateus er deresEn anden grund til at besøge Casa de Mateus er deres lokalt producerede rosévin. Køb mindst to flasker når du er der. En du kan nyde senere på aftenen på hotelværelset og en flaske du kan tage med hjem til køleskabet, som er langt sjovere souvenir end en køleskabsmagnet.

  Når du er i Vila Real, bør du også besøge Capela Nova. Kapellet er fra 1600-tallet og går under mange navne, men kaldes også Clérigos kirke, Igreja de São Pedro Novo eller Igreja de São Paolo faktum er, at facaden er storslået. Inde i kapellet er et betagende forgyldt alter fra renæssancen og de traditionelle blå fliser, der har haft en afgørende betydning for byens grundlæggelse og som har været brugt til at dekorere kirken. Har du lidt tid og energi tilovers, bør du også gøre et besøg på Teatro de Vila Real, hvor modernitet møder historie på en meget spændende måde.

  Hvor kan man spise i Vila Real

  Nu hvor du har fået en smagsprøve på hvordan kongerne levede tilbage i tiden, er det blevet tid til at forkæle dig selv med et kongeligt festmåltid på Cais da Villa! Restauranten serverer traditionelle portugisiske retter kombineret med moderne køkken og har et fint udvalg af vine serveres i en hyggelig og afslappet atmosfære. På restaurant Chaxoila kan du vælge mellem forskellige, tungesmeltende retter tilberedt af alt fra grise til køer, torsk og blæksprutte.

  Den traditionelle mad på Terra de Montanha vil få din tallerken til at lyse op. Benyt lejligheden til at få en dejlig dessert i form af en Casa Lapão.

  Hvor kan man bo i Vila Real

  På værelset på hotel Miracorgo - et firstjernet hotel med rimelige priser - kan du nyde den rolige udsigt over de nærliggende kløfter. Lidt mindre luksuriøst, men med portugisiske traditionelle og hyggelige værelser vil du finde på hotel Quinta do Paco. Et andet godt alternativ til en road trip i Vila Real er hotellet Casa Agricola da Levada som med antik charme og komfortable værelser tiltrækker de fleste rejsende, der ønsker at hvile efter en solrig eftermiddag i det historiske centrum. Hertil kommer den velsmagende vin og ost i receptionen. Hvis det ikke lykkes at finde ledige værelser på de ovennævnte steder, kan du i stedet prøve lykken på Quinta de Sao Martinho, som med sine hyggelige værelser også er på listen over anbefalede hoteller.


  Dag 3: Luso & Serra de Estrala

  Road trip Serra de Estrela, Portugal Road trip Serra de Estrela, Portugal

  Hvad kan man lave i Luso & Serra de Estrela

  En lille landsby der sjældent bliver nævnt af andre rejseselskaber i de skovklædte bakker i det nordlige Portugal lyder måske ikke som noget, du sagtens gider bruge et par timers kørsel i en bil for at besøge, men landskabet og området omkring Luso er det perfekte gemmested for dem, der ønsker at komme væk fra menneskermylder og stress i hverdagen derhjemme og bare slappe af et øjeblik i tavshed. Med din biludlejning i Luso krydser du på grønne stier gennem skoven Buçaco, før du ankommer til udsøgte Palace Hotel do Buçaco. Selv hvis du ikke ønsker at tilbringe natten i skoven, er hotellet stadig et besøg værd, som faktisk ikke kan beskrives som andet end et palads, og vidne dette landmærke med britisk arkitektur, udsmykkede haver og barokke gargoyles. Hvis du kan lide hvad du ser på ydersiden, vil du være endnu mere fortryllet inde i hotellets lounger. Er du sulten efter endnu mere afslappet luksus er Maloclinic Spa et hold værd.

  Hvis ikke Luso og Buçacoskogen er noget, der falder i din smag, kan du fortsætte din roadtrip i Luso til Coimbra gennem smukke Serra da Estrela i stedet. En charterferie skulle forhåbentlig ikke lede dig så dybt ind i hjertet af den iberiske halvø, så benyt lejligheden til at nyde de mulighederne for at gøre noget anderledes på din road trip i Luso og Serra da Estrela. Denne storslåede bjergkæde er hjemsted for nogle af Portugals bedste og længste vandrestier for en aktiv ferie.

  Hvor kan man spise i Luso & Serra de Estrela

  Uanset om du bestiller et værelse et på Palace Hotel do Buçaco eller ikke, så bør du mindste nyde en middag i hotellets udsøgte, rummelige, luksuriøse og smagfuldt indrettede spisesal. Selvfølgelig holder standarden for fødevarer øverste klasse og du kan forvente mad, der behager selv den mest kræsne gourmeter.

  For en mere beskeden - men stadig tilfredsstillende - restaurant oplevelse, bør du tage et smut forbi Pedra de Sal på din vej og bestille steak skåret af den sorte, iberiske gris. Du kan også nyde portugisisk retter på restaurant Lourenco eller hvis du er på udkig efter et rigtig insider tip skal du et besøg på den hyggelige restaurant Cesteiro, som tilbyder god og billig mad i en hyggelig atmosfære.

  Hvor kan man bo i Luso & Serra de Estrela

  Nu tænker du måske vi bliver ved med at gentage Palace Hotel do Buçaco, men de tilbyder virkelig nogle helt storslåede og eventyr-lignende værelser i et ægte palads med udsøgte omgivelser, og det er jo ikke hver dag du får chancen for at overnatte i et sådant miljø. Dette er klart vores bedste anbefaling. Især hvis du er på bryllupsrejse, eller hvis du rejser med din kæreste. Lidt mere budget-venligt med lidt dårligere indretning, dog uden at kvaliteten af værelserne bliver påvirket finder du på Alegre Hotel. Grande Hotel de Luso samt det maleriske hotel Inatel Luso udgør et perfekt udgangspunkt for at udforske regionens forskellige stier. Ønsker du at komme rigtig tæt på naturen, vil du finde en fantastisk udsigt og en dejlig udendørs oplevelse på campingpladsen Covão da ametade, men du kan også prøve at "Glamping"(glamour-camping) ved at leje et telt på Quinta das Cegonhas.

  Hvis du tilhører gruppen som ikke synes at naturen er det mest spændende - eller måske for spændende - kan du finde komfortable og billige værelser på Residencial Santos i Serra da Estrela.


  Dag 4: Coimbra

  Road trip Coimbra, Portugal Road trip Coimbra, Portugal

  Hvad kan man lave i Coimbra

  Din road trip gennem vinregionen Dão med Auto Europe nærmer sig sin afslutning, så den travle universitetsby Coimbra er den sidste destination på din rejse. Velha Universidade, Europas ældste universitetsby,grundlagt i 1200-tallet og tager hver år stadig imod nye studerende i sine imponerende haller. Dette er et godt eksempel på, hvad der gør Coimbra speciel og et besøg værd - den dejlige blanding af ungdommelig energi i kombination med den gamle historie! Byens middelalderlige campus er åben dagligt for rundvisninger. Hvis du besøger Coimbra i maj kan du se campus være dekoreret under festivalen Queima das Fitas.

  En anden attraktion er den middelalderlige kirke Igreja da Santa Cruz med kongegrave, som er gjort til sande kunstneriske mesterværker. I Coimbra kan du også benytte lejligheden til at leje en kajak fra O Pioneiro do Mondego og derefter padle langs med floden Rio Mondego. Vil du hellere læne dig tilbage og tage slappe af, er der massere af små barer og pubber samt Coimbra middelalderlige, uregelmæssige stræder. For en oplevelse, som du ikke normalt får i andre byer er et besøg på den trendy te salon, Galeria Bar Santa Clara eller det hippe sted for studerende, Feitoconceito . Det bedste sted, hvis du vil danse til den lyse morgen, er The Rock Planet.

  Historieelskere vil synes godt om landsbyen Conimbriga, som ligger ca. 16 kilometer syd for byen og byder på ruiner fra romertiden, mosaikgulve, udsmykkede springvand og et historisk museum - som du nemt kan nå til med en biludlejning i Coimbra.

  Hvor kan man spise i Coimbra

  Nyd det bedste fra det portugisiske køkken i en energisk atmosfære på Restaurante Zé Manel. På Dux Petiscos e Vinhos rekommenderar vi tapas med karry rejer eller bruschetta med champignon.

  Vores personlige favorier falder dog på La Botiga Bistro & Mercearia hvor du kan bestille et bredt udvalg af lokalt producerede snacks og udsøgte vine til at fylde din mave med og hygge om i flere timer. Et must, før du forlader Portugal er at bestille en Francesinha - en sandwich med saftig, grillet kød med smeltet os. Til dette serveres også en portion pommes. Et rigtig godt sted at nyde denne ret er på Compostu Tavern.

  Hvor kan man bo i Coimbra

  Afslut din road trip i Coimbra at forkæle dig selv med et par nætter på hotel Quinta das Lagrima's herlige, antikke møblerede værelser med uforlignelige charme - som passer præcist til de forventninger, man kunne have til en historisk herregård. Slap af og saml ny energi i hotellets sauna, dampbad eller afslappende saloner før turen går hjem til hverdagslivet.For mere moderne atmosfære er et værelse på smukke Hotel Vitoria et alternativ. På fire-stjernede Vila Gale Coimbra får du ekstraordinær service, komfortable værelser og flere muligheder for underholdning. Hvis du vil opleve endnu mere af det historiske Coimbra, foreslår vi et par nætter på Central Hotel Oslo Coimbra.

  Hvis du har tid til overs på ferien, kan du naturligvis fortsætte din rejse. Måske du ønsker at rejse i Andalusien, eller hvorfor ikke benytte lejligheden til at besøge Gibraltar? Du skal blot sørge for, at din biludlejning i Portugal ikke har begrænset kilometerantal, når du bestiller og er tilladt kørsel over grænsen. Kontakt os på vores nummer +45 78 75 53 06 hvis du skulle have spørgsmål.

  Har du lyst til at fortsætte eventyret i Portugal? Så læs vores andre roadtrip-guider herog få alt den inspiration du behøver for en uforglemmeligt ferie!


  Nyttig rejseinformation i Portugal

  Roadtrip tips
  Roadtrip tips i Portugal
  Envejs-billeje
  Oplysninger om envejs-billeje

  Udforsk andre Road Trip ruter i Portugal

  Lissabon til Sintra Portugals bedste strande Vinruten i Portugal