Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister
  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Blog søg


  Søg blogs......

  Genéve Lufthavn – At leje en bil i enten Frankrig eller Schweiz

  Nogle af jer har måske bemærket, at Genéve er både under Schweiz og Frankrig i vores reservationssystem. Som du nok ved, så er det fordi, at Genéve lufthavn ligger direkte på den fransk-schweiziske grænse, og dermed har lufthavnen en fransk del og en schweizisk del, hvor du kan vælge imellem at hente din biludlejning i begge dele. Hvilken del der vil være bedst at hente bilen i afhænger lidt af dine behov, da der er fordele og ulemper ved at hente bilen ved begge steder. Herunder er der nogle af faktorer, som du skal overveje, når du skal vælge om, du vil leje bilen i den schweiziske del eller i den franske del:

  Biludlejningerne er normalt billigere i den franske del af lufthavnen end i den schweiziske del, selvom at momsen i Schweiz er billigere end i Frankrig. Dette kan virke som en god ting, da det billigste er det bedste for mange, men der er naturligvis andre ting, der også skal tages i betragtning.

  Hvis du nemlig gerne vil køre ind på motorvejene i Schweiz, så har du brug for en vignette, da det er ulovligt at køre uden en, som normalt kommer med biludlejningerne i den schweiziske del af lufthavnen. Denne vignette kommer dog sjælden med biludlejninger i den franske del, hvor man typisk skal betale et gebyr, hvis man gerne vil have at vignetten er der. En anden ting der også skal tages hensyn til er, at i Frankrig er det lovpligtigt, at man har et alkoholmeter i bilen, som igen typisk er med i biludlejningerne i den franske del, hvor den ikke er i de schweiziske del.

  Derudover hvis du skal til bjergene eller til områder med sne, så har du nok brug for vinterdæk. Hermed er der igen forskel på om de to dele udbyder det, eller om de ikke gør. I vinter månederne er alle udlejningsbilerne udstyret med vinterdæk som standard i Schweiz, da det er et lovkrav. Dette plejer at være med i prisen, men ved nogle udlejere er det ikke, hvor man skal betale et gebyr for det. Alle informationerne om dette er i lejebetingelserne, når man lejer bilen og på ens voucher, når man har lejet bilen.

  Dette er dog ikke et lovkrav i Frankrig, så dermed er udlejningsbilerne normaltvist ikke udstyret med vinterdæk men helårsdæk. Du kan dog altid forespørge om at leje snekæder, hvor der højst sansynligt er et gebyr, der skal betales for dem. Hermed er der også nogle steder i Frankrig, hvor at snekæder er obligatoriske. Disse steder ligger især i bjergene på grund af sneen, så dermed er det en god ide at leje dem for at være helt sikker på at kunne køre derhen, man gerne vil.

  Nyttigt tip: Det er ofte billigere at købe snekæder end at leje dem.

  Det er også vigtigt at bemærke, at hvis man afhenter bilen i den franske del og ikke vil køre ind i Schweiz, så skal man køre igennem Genéve for at komme videre ind i Frankrig. Genéve er naturligvis en storby, så dermed kan det være svært at finde rundt, hvis man ikke har noget til at hjælpe sig med at finde rundt. Dermed vil det være en god ide at leje en GPS, når man booker bilen. Hermed skal man også være opmærksom på, at man skal aflevere bilen på den samme side af lufthavnen, som hvor man afhentede den, ellers vil der højst sansynligt blive tillagt et envejsgebyr.

  Vi håber, at du har lært noget af dette blogindlæg, og som altid er du velkommen til at ringe til os på tlf. +45 78 75 53 06 eller skrive os en mail, hvis du har nogle yderligere spørgsmål. Derudover vil det også være fantastisk, hvis du gav vores Facebook, Twitter og Instagram side et like, hvor der er konkurrencer, man kan deltage i, og andre nyttige sider, man kan læse.