Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE I RUMÆNIEN

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over
  Hvorfor booke hos os
  • Sammenlign virksomheder for de bedste priser
  • Gratis afbestilling 48 timer før afhentning
  • Ingen kreditkortgebyrer
  • Tilgængelige 7 dage om ugen
  • 24.000 afhentningssteder verden over

  Biludlejning i Rumænien med Auto Europe

  Auto Europe er en international biludlejningsmægler, der tilbyder biludlejningsformidling med over 60 års erfaring. Vores erfaring gør, at vi har en top kundeservice og kan tilbyde kunden den bedste service.Takket være vores partnerskaber vi har indgået med verdens førende biludlejningsfirmaer, kan vi tilbyde moderne biler på over 24.000 lokationer i over 180 lande. Vi tilbyder gratis afbestilling op til 48 timer før afhentning samt prisgaranti, hvilket vil sige du er garanteret de billigste priser på markedet. Auto Europe tilbyder afhentningssteder i 11 byer på din biludlejning i Rumænien, herunder Bukarest, Constanta og Timisoara. Vi dækker hele landet, så du kan starte din kør-selv-ferie lige der hvor du ønsker!

  Rumænien ligger i det sydlige Østeuropa mellem Ungarn og Sortehavet. I de sidste årtier er der sket en stor omvæltning i landet, hvor man bl.a. har skilt sig afg med Ceausescu, den tidligere kommunistiske partileder, hvilket har ført til at Rumænien i 1990 blev demokratisk. Siden 1990 er landet kommet sig forholdsvis godt, men er i dag stadig en af de fattiste medlemmer af EU. Er du til opdagelses- og adventureferie er mulighederne uanede. Lej en bil og tag på opdagels i det umanerlige land. Landet byder på alt lige fra østeuropæisk kultur og gamle landsbyer til storbyen Bukarest, som rummer af historie fra mellemkrigstiden samtidig med den har det moderne og kommunistiske. 

  Kørselsregler og tankstationer

  Her er nogle få ting man skal huske på, når man skal køre i Rumænien:

  • Politiet må opkræve bøder på stedet for normale forseelser, som kørsel uden sele, ulovlig parkering mm.
  • Ift. Ovenstående, så vær også opmærksom på, at man ikke må benytte hornet 22 - 6 i byerne.
  • Det er obligatorisk at bruge sikkerhedssele under kørslen.
  • Køreren skal altid være i besiddelse af et gyldigt kørekort, registreringspapirer og forsikringsdokumenter.
  • Det er ikke noget problem at finde tankstationer, da de er spredt godt ud i og omkring byerne samt på større veje. Åbningstiderne er som følger: Man-Søndag: 6.00 - 21.00. Tankstationer langs motorveje har normalt døgnåbent.

  Parkering Der findes ingen parkometre i Rumænien,. Derimod bruger man personale til at opkræve parkeringsbilletter.

  For uddybelse og mere information om at køre lejebil i Rumænien, kan man klikke her.

  Vejafgifter

  Alle motorkøretøjer skal betale for at køre på de Rumænske veje. Det gøres simpelt ved at man ved ankomsten registrere sig og betaler samlet vejafgift ud fra hvor mange dame man skal køre. Vejdirektoraterne, hvor man kan betale ligger ved grænseovergangene, men man kan også betale på posthuse eller på udvalgte tankstationer samt forretningskæder. Ligeledes skal der betales hvis man ønsker at krydse broerne ved Donau. Disse afgifter er meget rimelige og ligger på ca. €3 om ugen.

  Aldersvilkår

  Alderskravet for at må leje bil i Rumænien er generalt, at man skal være mindst 21 år og have haft kørekort i over et år. Kravene kan dog variere fra biludlejer og bilkategori. Der kan være en ung-chauffær-gebyr, hvis føreren er yngre end 25 år.

  Valuta

  Valutaen i Rumænien er LEU (LEI i flertal). Der findes sedler (RON) i 1, 5, 10, 50, 100 og 500 samt mønter (Ban) i 1, 5, 10, 50 og 50. Normale kreditkort accepteres normalt ved større steder, men det er altid smart at have kontanter på hånden.

  Tidsforskel

  Rumænien er en time foran dansk tid og man stiller derfor uret en time frem.

  Elektricitet

  Spændingen i Schweiz er 220V / 50 Hz. Der benyttes for det meste to-benede stikkontakter, som passer til danske apparater.

  Pas og ambassade information

  Som dansk statsborger skal du ikke have visum for at rejse ind i Rumænien. Man skal medbringe pas, som skal være gyldigt under hele opholdet.
  Får man brug for den danske ambassade i Rumænien, så ligger den i Bukarest og har følgende kontaktoplysninger:

  Den danske ambassade i Rumænien
  3rd, Dr. Burghelea street Distrikt 2
  RO 024031, Bukarest
  Tlf: +40 (21) 300 08 00
  Email: buhamb@um.dk

  Nyttige links

  Turistinformation Rumænien

  Biloversigt i Rumænien

  Kørselsinformation i Rumænien