Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  TRAFIKREGLER I RUMÆNIEN

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Færdselsregler i Rumænien

  Generel information
  Rumænien er et land meget forskelligt fra, hvad vi kender i Danmark, og tilbyder mange forskellige interessante destinationer. Havnebyen Conatanta ligger ved Sortehavet og er et populært sted med mange besøgende. I det nordlige Rumænien kan man besøge legendariske Transsylvanien, hvor der er mange bjerge. Dette frarådes dog i dårligt vejr. Vær altid opmærksom på brændstofniveauet når du rejser i Rumænien, da antallet af tankstationer udenfor byerne kan varriere meget.

  Krav
  For at leje en bil skal man minimum være 21 år gammel (alder kan varriere afhængig af bilkategori) og have haft sit kørekort i mindst 1 år. Førere under 25 år vil muligvis skulle betale et gebyr. Et international kørekort kræves for billeje i Rumænien. Barnesæder er ikke lovpligtige, men vi anbefaler alligevel at børn sidder i et barnesæde der passer til deres alder og størrelse.

  Fartgrænser
  Fartgrænserne med biludlejning i Rumænien er som følger:

  • By: 50 km/t
  • Hovedvej: 90 km/t
  • Motorvej: 120 km/t

  Vejregler
  I Rumænien kører man i højre side af vejen, og overhaler kun venstre om. Hvis man kører ind i en rundkørsel har man førsteret. Politiet har ret til at opkræve for eventuelle bøder på stedet.

  Tankstationer
  De fleste tankstationer findes i sammenhæng med store veje der leder ud af byer.

  Afgifter
  Der er ingen betalingsveje i Rumænien, men hvis man kører ind i Bulgarien fra byen Giurgiu er der dog afgift. Det samme er gældende for at krydse Donau-floden.

  Parkering
  Parkering i Rumænien er tilladt i højre side af vejen, og bilen skal parkeres med færdselsretningen.

  Forsikringsinformation

  Generel information
  Billejens forsikringer kan varriere meget, så tjek venligst nedenstående information før du laver din booking.

  Alle vores udlejningspriser inkluderer kasko, ansvars og tyveriforsikring. Billejen begrænser potentielle skader på køretøjet eller erstatningsansvar til en selvrisiko, som er angivet på din voucher. Hvis du har planer om at benytte dig af forsikringer gennem f.eks. dit kreditkort, bedes du kontakte udbyderen direkte for yderligere detaljer.De specifikke informationer omkring din forskring kan ses på den voucher du modtager ved booking af billejen.

  Restriktioner

  Generel information
  På grund af forsikringsrestriktioner, er der begrænsninger på biler i kategorien luksus. Herved kan et ekstra gebyr forekomme. Brug venligst et minut til at sikre, at din forventede rejserute, vil være muligt med den bil du har planer om at leje.

  Landebegrænsninger
  Hvis du vil rejse til andre lande med din billeje, skal du kontakte vores kundeservice på vores telefonnummer +45 78 75 53 06.

  Envejsleje
  Indenrigs envejslejer er tilgængelige mellem udvalgte steder og gebyrer kan forekomme. Internationale envejslejer er ikke tilgængelige.