Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE I CANADA

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Biludlejning i Canada – Bedste priser med Auto Europe

  Når du booker din biludlejning i Canada med Auto Europe, er du garanteret alle de fordele, som 60 succesrige år i branchen kan give dig: først og fremmest de laveste priser, et kæmpe udvalg af køretøjer og prisvindende kundeservice. Auto Europe har gennem det halve århundrede fået samarbejder med de bedste internationale udlejningsformaer for at tilbyde dig en lejebil i Canada, der opfylder dine specifikke behov og budget. Vores servicemedarbejdere sidder klar på vores gratis nummer 80 90 18 60 til at rådgive dig, hvis du har spørgsmål eller problemer med din billeje. Auto Europe - selskabet der mener, at der er intet mere vigtigt end dig, kunden.

  Få mest ud af din billeje!

  For at sikre din biludlejning i Canada lever op til dine behov, kan du vælge at afhente din udlejningsbil fra flere steder i hver provins og område. Canada består af 10 provinser, som strækker sig over næsten 8.000 kilometer fra kyst-til-kyst og er derfor et stort og varieret land, der tilbyder noget for alle rejsende. Fra Nova Scotia i vest til British Columbia i øst, vil du i hver provins finde et nyt eventyr der venter på dig. Naturelskere vil have store eventyr tilgode - om det er kajakroning i havene ud for kysten af Nova Scotia, eller vandreture gennem de majestætiske canadiske "Rocky Mountains" i British Columbia, behøver du ikke at rejse langt for at finde dig selv betragte de betagende biologiske vidundere i dette storslåede land. For rejsende på jagt efter kultur og underholdning kan Canada ikke skuffe. Canadiske byer er kendt for hundredvis af årlige fester i alle afskygninger. Hvert år fylder Montreal dets gader for at ære alt fra jazz musik til ølbrygning. Vancouver er vært for landets største kinesiske nytårs festival samt mange festivaler for at ære kunstnere, forfattere og fortællere.

  Kørselsregler og tankstationer

  Mange danskere frygter at være bilist på de canadiske 8-10 sporede motorveje, men det er der ingen grund til. De canadiske bilister er kendt som nogle af de mest hensynsfulde i trafikken i verden og Canada er et fantastisk sted for kør-selv-ferie. Canada har et stort netværk af velholdte veje, herunder kyst-til-kyst motorvejen. I dårligt vejr, er det vigtigt at holde dig opdateret om vejforhold, så sørg for at tjekke områdets hjemmesider for vejrudsigter. Nedenfor finder du nogle kørselsinstruktioner til din ferie:

  • Der må ikke svinges til højre ved rødt lys, forudsat der er fri bane og der ikke er skiltet med "No turn on red".
  • Der må aldrig overhales eller passeres skolebusser, overtrædelse giver en stor bøde.
  • Køres der op i bjergterræn, så vær opmærksom på, at vejret kan ændre hurtigt, når man kommer op i højderne og sørg for, at bilen er tanket op til turen.
  • Køres der i større skovområder, så kør forsigtigt, da der kan være vilde dyr der krydser vejene.
  • Forbered dig godt, hvis der skal køres i storbyer. En GPS er fx værd at overveje.
  • Brugen af mobiltelefoner under kørsel er forbudt i de fleste provinser.
  • Radar sporingsudstyr er forbudt i de fleste provinser.
  • Alle passagerer skal bruge sikkerhedssele under kørsel.
  • Det anbefales, at alle børn under 12 år sidder på bagsædet.
  • Børn under 36 kg, 145 centimeter eller 8 år skal sidde i den bageste del af køretøjet i en størrelse-passende børnestol.
  • I Canada er promillegrænsen som i Danmark 0,5. Hvis du bliver stoppet og undlader at ånde i alkoholmeteret efter anmodning fra politiet, vil du modtage den samme hårde straffe, som hvis du kørte påvirket. Hvis du er blevet dømt for kørsel under påvirkning i de sidste 10 år, kan du blive nægtet indrejse i landet.
  • De fleste tankstationer har døgnåbent og i de fleste byområder kan brændstof betales ved pumpen, hvis dit kreditkort har chip. Du vil samtidig finde ud af, at canadiske benzinpriser er betydeligt mere rimelige end de danske priser.

  For mere information om, at køre din lejebil i Canada, kan du klikke her.

  Vejafgifter

  Betalingsveje i Canada er ualmindelige. Men Highway 407 / ETR i Ontario, som cirkler omkring nordlige Toronto, er en vej med elektronisk vejafgift, der bliver påregnet køretøjets ejer baseret på nummerpladen. Hvis man rejser i dette område, skal man kontrollere politikken for gebyrer ved at bruge denne vej.

  Aldersvilkår

  Canada's mindstealder for kørsel varierer fra provins til provins, men generelt skal man være 17 år for at køre solo. For at leje en bil, skal man dog være mellem 21-25 år, med de fleste udlejningsfirmaer kræver lejere til at være mindst 25 år. Der kan blive påkrævet ekstra ung-chauffør-tillæg for bilister under 25 år. Bemærk at kravene varierer fra provins til provins.

  Valuta

  Ligesom USA, Australien og New Zealand, benytter Canada også dollars ($) og cent (¢) som valuta. Canada tilbyder en dollar (loonie) og to-dollar (toonie) mønter, foruden 0,01 ¢, 0,05 ¢, 0.10 ¢ og 0,25 ¢ mønter.

  For at tjekke valutakursen i realtid, tjek denne valutaomregner.

  Tidsforskel

  Der er meget tidsforskel i Canada. Det skyldes, at der er hele seks tidszoner ud af de i alt 24 tidszoner der er i verden. Her kan du få et overblik over tidszonerne øst til vest:

  • Newfoundland Time (Newfoundland og Labrador) - 3.5 time efter DK
  • Atlantic Time (Nova Scotia, New Brunswick, Prince Edward Island) - 5 timer efter DK
  • Eastern Time (Ontario, Quebec) - 6 timer efter DK
  • Central Time (Saskatchewan, Manitoba, Ontario) - 7 timer efter DK
  • Mountain Time (Alberta, Northwest Territories, Nunavut) - 8 timer efter DK
  • Pacific Time (Yukon, Britisk Columbia) - 9 timer efter DK
  • Bemærk, at nogle provinser omfatter mere end én tidszone.
  • Vær opmærksom på, at det meste af Canada bruger 12-timers ur, med undtagelse af Quebec og New Brunswick, hvor fransk er det officielle sprog og 24-timers uret bliver brugt. Med undtagelse af Saskatchewan, går Canada til sommertid fra den anden søndag i marts til den første søndag i November.
  • Det anbefales, at alle børn under 12 år sidder på bagsædet.
  • Børn under 36 kg, 145 centimeter eller 8 år skal sidde i den bageste del af køretøjet i en størrelse-passende børnestol.

  Ordbog

  Mens engelsk er det dominerende sprog i hele Canada, er over en fjerdedel af canadierne tosprogede eller flersprogede. Fransk er det dominerende (og foretrukkede) sprog i provinsen Quebec. Mange canadiske borgere i byerne Montreal, Ottawa, og Quebec City er også tosprogede.

  Her er nogle franske udtryk, som måske kan blive nødvendige:

  Det var så lidt - De rien
  Godmorgen - Good morning
  Vær så venlig - S'il vous plaît
  Ja - Oui
  Nej - Non
  Undskyld mig - Excusez-moibr
  Undskyld! - Excusez-moi!
  Det forstår jeg ikke - Je ne comprends pas
  Jeg snakker ikke fransk - Je ne parle pas français
  Snakker du engelsk? - Parlez-vous anglais?
  Kan du snakke lidt langsomere, tak? - Pourriez-vous parler plus lentement, s´il vous plaît?
  Vil du venligst gentage det, tak? - Pourriez-vous répéter, s´il vous plaît?
  Hvad er dit navn? - Comment vous appelez-vous?
  Hvor meget koster dette? - Combien ça coûte?
  Kan jeg komme på internettet? - Puis-je me connecter à l´Internet?
  Kan du hjælpe mig, tak? - Pouvez-vous m´aider, s´il vous plaît?
  Hvor er toilettet? - Où sont les toilettes?
  Kan du hjælpe mig? - Pouvez-vous m'aider?
  Hjælp! - Aidez-moi! Au secours!

  Elektricitet

  Canadiske apparater operere på 120 volt (60Hz), så man skal bruge en adapter for danske apparater.

  Pas og ambassade information

  Danske statsborgere skal normalt ikke have visum de første 6 måneder de er i Canada, men du skal have et pas gyldigt for længden af dit ophold. Bemærk, at når du ankommer, vil du nødt til at være i stand til at bevise, at du har nok midler til rådighed til at støtte dig under dit besøg. Hvis du har en straffeattest eller er blevet arresteret (også selvom du ikke er blevet dømt), bør du kontakte den canadiske højkommission, som skal bekræfte, at du er berettiget til at komme ind i landet. Desuden, hvis du rejser med dine børn uden din partner eller ægtefælle, bør du bære bevisførelse af samtykke fra den ikke-omrejsende forælder, da immigrationsmyndighederne har ret til at betvivle børn for at udelukke bekymringer om børnekidnapning.

  Har man brug for hjælp fra den danske ambassade i Canada, så ligger den i Ottawa og har følgende kontaktoplysninger:

  Den danske ambassade i Canada
  47 Clarence Street Suite 450
  Ottawa, ON, K1N 9K1
  Tlf: (613) 562 1811
  Email:: ottamb@um.dk

  Autocamper leje i Canada

  Hvorfor ikke leje en autocamper til din næste rejse til Canada og turnere landet på den bedste måde? Auto Europe tilbyder prisvenlige autocampere udlejet gennem vores mange partnere, såsom Cruise Canada og Canadadream, for at give dig muligheden for at opleve de krystalklare søer og grønne skove fra Nova Scotia til British Columbi. Du kan bl.a. vælge at afhente din autocamper i Montreal, Toronto eller Vancouver.

  Nyttige links

  Tips Canada