Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister
  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Blog søg


  Søg blogs......

  Vejafgifter i Spanien og Portugal

  Hvis du planlægger at tage syd på for at udforske de fantastiske varme landskaber i enten Spanien eller Portugal i forhold til din næste ferie, og hvis du planlægger at leje en bil, så skal du vide, hvordan du betaler vejafgifterne. Herunder er der dermed alt det, man skal vide om disse vejafgifter, og hvordan man betaler dem, sådan at man ikke får nogle problemer, når man kører i disse fantastiske lande.

  Vejafgifter i Spanien

  Selvom der er massere af motorveje i Spanien, hvor man ikke skal betale vejafgifter, så er det nogle gange en god ide at tage disse motorveje med vejafgifter, da du hurtigere kan komme frem til nogle destinationer, når du tager disse motorveje. Der er primært kun to måder at betale disse vejafgifter på, nemlig enten ved at betale med kort eller med kontanter. I forhold til at betale kan man møde 2 standere, nemlig en stand, hvor der er personale, som man betaler til, eller en stand hvor der er en maskine, man betaler til.

  På en motorvej med vejafgift er det sådan normalt, at man trækker en billet ved den første stand, man kommer til, når man kører ind på motorvejen, og så betaler man så ved den stand, hvor man kører ud af motorvejen. Vejafgiften afhænger af hvor langt, man har kørt, og hvilken vej, det er. Når man skal til at betale, så er der forskellige baner, hvor hver bane er dedikeret til en betalingsmetode. Dermed skal man så bare vælge den bane og dermed betalingsmetode, man gerne vil bruge.

  Der er dog også en automatisk betalingsmetode, som man kan bruge, og man kan bruge det ved de baner, som er markedet med ordene ”Telepeaje”, VIA-T” og ”T”. Man skal her bruge en lille maskine, som nærmest virker som en BroBizz i Danmark, hvor at den selv udregner afgiften, som så bliver trukket på det kredit, som man har brugt. Disse maskiner kan dog kun fås fra banker i Spanien, og det er kun, når du også har en konto i banken, at det er muligt at få en. Dermed er dette kun en mulighed for folk, der ofte besøger Spanien eller folk, der bor der.

  Vejafgifter i Portugal

  Vejafgifterne i Portugal kan også blive betalt med kort eller med kontanter. Dog betaler de fleste disse vejafgifter ved hjælp af de fire elektroniske betalingsmetoder herunder.

  Easy Toll
  Den første elektroniske betalingsmetode, der er, hedder Easy Toll, og den er beregnet for turister. Dette koncept begyndte i 2012 og for at du kan bruge den, så skal du oprette en konto ved den første stand, du kommer til, hvor du forbinder dit kredit kort med din nummerplade. Derefter vil du så få en billet, som er gyldig i 30 dage. Den billet skal du så bare stikke ind i maskinen, når du kommer til standerne, hvor at pengene så vil blive trukket automatisk fra det kreditkort, du forbandt med din nummerplade med, når nummerpladen og billeten er blevet skannet af systemet.

  Vejafgiftkort
  Den anden måde at betale disse vejafgifter på er ved et vejafgift kort. Dette kort bliver aktiveret ved at sende en sms med vejafgift kortets nummer og bilens nummerplade til det nummer, der er angivet ved standen. Forskellen på dette kort og Easy Toll billeten er, at man skal flyde penge på dette vejafgift kort, før at man kan bruge det. Så dermed skal man bare sætte vejafgift kortet ind i maskinen, når man kommer til en stand, også vil pengene bare blive trukket fra det beløb, som man har sat på kortet . Man kan se hvor meget, man har tilbage på kortet online, så man altid ved, at man har nok på kortet. Derudover vil der også blive sendt en SMS, når kortet er ved at løbe tør for penge.

  Forudbetalte billeter
  Den tredje metode er forudbetalte billeter, som er meget passende for folk, der skal køre meget på få dage, såsom hvis man er på en roadtrip. Der er mange måde, som disse billeter kan købes på. Man kan f.eks købe en billet, hvor man ubegrænset kan bruge de motorveje, der har vejafgifter, i tre dage eller man kan købe en billet, hvor man har adgang til alle motorvejene, der har afgifter, til en speciel destination. Prisen for disse billeter afhænger af hvilken bil, det er, og hvor du gerne vil hen, hvis du skal et bestemt sted hen.

  Via Verde Maskiner
  Den fjerde og sidste mulighed, der er, er Via Verde maskiner, og det er beregnet for folk, der enten bor i Portugal eller besøger landet meget ofte. Det virker som en BroBizz, altså hvor den er forbundet med dit kredit kort, hvor så pengene bliver trukket automatisk. Prisen for sådan en, afhænger af hvor langt tid, man gerne vil have den. Udover prisen skal man dog også betale et depositum, og man skal have også et internationalt kreditkort, så for de fleste er det ikke nogen mulighed.

  Vi håber, at dette blog indlæg var nyttigt for dig, og vi håber, at din tur til Spanien eller Portugal bliver så god som overhovedet mulig.