Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister
  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Blog søg


  Søg blogs......

  Kørsel i Italien – Hvad er ZTL'er, og hvordan ungår man dem?

  Hvis du er ved at planlægge en tur til Italien, og du overvejer at leje en bil, så er det vigtigt, at du ved hvad ZTL’er er. I denne ZTL guide er der alt det, du skal vide om ZTL’er for at kunne køre i Italien uden nogle bekymringer. Herunder er der nemlig informationer om ZTL’er, kort over nogle af ZTL områderne, hvordan man kan undgå dem og konkvensen af at køre ind i en af disse områder.

  Zoner som man ikke må køre ind i i Italien – Ofte stillede spørgsmål

  Den største grund til, at vores kunder i Italien får en bøde er, fordi de kører deres udlejningsbil ind i en af disse ZTL zoner. Nogle kunder ved ikke engang, at ZTL’er findes og derfor ser de overhovedet ikke skiltet, hvor der står, at det er en ZTL zone. Herunder er de mest ofte stillede spørgsmål, som vi får fra kunder, der har lejet en bil i Italien gennem os Auto Europe.

  Hvad er en ZTL?

  ZTL står for ”Zona a Traffico Limitato”, som på dansk betyder begrænset trafikzone. Dette er områder i centrer i Italienske byer, der gør, at området er lukket for bilkørsel. De findes ikke i alle Italienske byer, men de er i de fleste, så hvis man besøger storbyer såsom Firenze, Pisa eller Rom, så skal man nok regne med, at der er en eller flere af disse områder.

  Hvordan ved jeg, at jeg kører ind i en ZTL?

  ZTL skilt fra ItalienSelvom mange ikke tror det, så har hver enkel ZTL et klart skilt, som indikrer, at man kører ind i en ZTL zone. Skiltet man skal kigge efter har en hvid cirkel med en rød kat rundt om den på den. I den hvide cirkel kan du se ordene ”Zona a Traffico Limitato”, og under cirklen er alle informationerne om området, såsom hvornår området er lukket for trafik. For eksempel betyder ”7:30-19:30”, at området er lukket for trafik fra 7:30 til 19:30. Et andet tegn på, at du kører ind i en ZTL zone, er, at der begynder at være sikkerhedskameraer på pæle ved vejen. Det er vigtigt, at du holder øje med disse tegn, da når du er indeni en ZTL, så er der ikke nogle tegn, der fortæller dig, at du ikke må køre der.

  Jeg kan se, at andre kan køre indeni ZTL området. Hvorfor kan de, når jeg ikke kan?

  Det varierer fra by til by, men normalt er det tilladt for beboerene og offentligt traffik at køre inden i zonen. Dermed antag ikke bare, at det er okay for dig at køre derind, fordi at du kan se, at der er andre, der gør det. Kig altid efter skiltet for at se, hvad reglerne for den spefikke ZTL er.

  Hvad gør jeg, hvis mit hotel er indeni en ZTL?

  Hvis dit hotel ligger indeni ZTL'en, så kan du bede dit hotel om at få din nummerplade registreret hos de lokale myndigheder under hele dit ophold. Dette plejer at være gratis, men sørg for at tjekke dette med dit valgte hotel, inden du rejser. Tag ikke din udlejsningsbil ind i ZTL’en, før dette er gjort. Hvis du får tilladdelsen til at køre ind i den ZTL, som dit hotel ligger i, så betyder det ikke, at du også har tilladelse til at køre ind i de andre ZTL’er i byen, så du skal stadig være forsigtig, når du kører rundt i byen.

  Hvad sker der, hvis jeg ved et uheld alligevel kører ind i en ZTL?

  Hvis du kører ind i en ZTL uden tilladelse, så vil du få en bøde. Der er kameraer hele vejen rundt om udkanten af området, som registrerer de nummerplader, der kører ind i området. Du får endda en bøde hver gang, du kører forbi en af dem, så du kan godt få mere end en bøde for at køre i området.

  Hvor stor er den bøde, man får, hvis man kører ind i en ZTL?

  Typisk er bøden på mellem 80 og 300 euros for at køre ind i ZTL uden at have tilladelse. Bøderne kommer dog an på hvilken by, du kører i. Dermed opkræver udlejeren måske også et gebyr, når du får en bøde med en af deres biler. Dette gebyr bliver taget fra det kreditkort, som du brugte til sikkerhedsdepositumet ved afhentningen.

  Hvordan kan de give mig en bøde for at køre ind i en ZTL zone, hvis jeg ikke er i Italien mere?

  Politiet kontakter udlejeren, hvis du er kørt ind i en af disse zoner, hvor udlejeren så giver politiet den adresse, hvor bøden skal sendes hen. Derudover opkræver udlejeren normalt også et administrationsgebyr per. bøde, du har fået, som vil blive trukket på det kreditkort, som du brugte til sikkerhedsdepositumet ved afhentningen.

  Hvorfor var der ingen ved afhentningen, som afvarede mig om disse ZTL zoner

  Det er kundens ansvar at være informeret omkring færdselslovene og færdselsreglerne i det land, som han eller hun kører i.

  Det lyder som en måde at tjene penge på uvidende turister! Hvorfor er der overhovedet ZTL zoner?

  ZTL’er er der for at reducere påvirkningen af trafik i områder med massere af historie og kultur. Derudover formindsker disse zoner også forureningsniveauerne i området og giver mere plads til folk, der går rundt i området og ser de forskellige attraktioner, som ofte er turrister.

  Kort over de mest populære italienske storbyer og deres ZTL zoner

  Rom ZTL Kort

  ZTL zoner - Lukket for kørsel

  Firenze ZTL Kort

  ZTL zoner - Lukket for kørsel

   

  Milano ZTL Kort

  ZTL zoner - Lukket for kørsel

  Pisa ZTL Kort

  ZTL zoner - Lukket for kørsel

  ZTL – Råd om kørsel

  Man vil måske tro, at hvis man har en GPS, så vil man undgå problemet, da den burde køre uden om zonerne, men det gør de fleste faktisk ikke, så du skal stadig være på udkig efter zonerne, selvom du har en GPS.

  Dette skyldes, at GPS’er normalt ikke indeholder oplysninger om ZTL områder eller deres grænser, fordi at reglerne for dem bliver lavet af hver by, og fordi at reglerne for områderne ofte ændrer sig. Du skal altså derfor selv være på vagt, når du kører, at du ikke kører ind i en af disse områder.

  Andre nøttige sider til kørsel i Italien

  Færdselsguide til Italien

  Generelle rejsetips i forhold til biludlejning