Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILUDLEJNING I ØSTEUROPA

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Østeuropæiske rejser

  Rejser til Vesteuropa er for de fleste danskere den mest populære feriedestination. For eksempel er Spanien, Frankrig og Portugal beliggende i den vestlige del af Europa, hvorpå Østeuropa ikke tiltrækker opmærksomhed i samme grad. Østeuropa er et område med en berusende historie og et fantastisk udvalg af attraktive seværdigheder og en kulinarisk mangfoldighed. Det hele venter på at blive udforsket af dig! En billeje vil selvfølgelig være fremragende til at rejse gennem de forskellige lande. Der er mange velkendte nuancer, der afspejles fra Vesten i arkitekturen, køkkennet og stilen.

  Planlæg en road trip tur gennem Prag og oplev den historiske hovedstad i Bohemia. Lad vandet rende ned af ryggen, når du besøger "Lost Souls Alley" i Krakow. Ljubljanas gamle bydel er virkelig en juvel. Her behøver du ikke at bruge lang tid på at kigge efter interessante ting i kameralinsen, for ikke at nævne de seværdigheder, som Budapest også har at tilbyde i Ungarn. Auto Europe har specialiseret sig i at gøre din biludlejning i Østeuropa noget specielt og giver dig alle oplysninger, du har brug for til en vellykket rejse.

  Hvilke lande tilhører Østeuropa?

  Der diskuteres stadig om hvilke lande som tilhører bestemte dele af Europa. Spørgsmålet på dette afhænger af hver der bliver spurgt. De specifikke udlejningsfirmaer vi arbejder med, er generelt ret ensartet vedrørende dette spørgsmål. De nuværende lande i Østeuropa er alle tidligere lande af den daværende østblok og Tyrkiet. De samme betingelser er dog ikke gældende for alle lande eller udlejningsfirmaer. For nogle lande betragtes Kroatien, Slovenien, Slovakiet og Ungarn ikke som østeuropæiske lande. Det samme er gældende for Grækenland. Landet betrages normalt ikke som et østeuropæisk land, men rejser du dertil fra vesten, er du nødsaget til at rejse gennem andre østeuropæiske lande.

  Før du planlægger at rejse til Østeuropa, bør du huske på, at det ikke er tilladt at krydse alle grænser med alle køretøjer. Rejse til Østeuropa er ligeledes ikke tilladt for nogle udlejningsfirmaer, eller generelt bare bestemte køretøjer. Frem for alt er køretøjskategorien afgørende og dette er normalt begrænset til nogle få modeller, der bestemmes af udlejeren. Grunden til denne begrænsning er, at det stadig ikke er sikkert nok at køre til bestemte dele af dette kontinent i en luksus bil, da der kan være øget risici mod biltyveri. Dette bør dog ikke have afskrækkende virkning på dine rejseplaner til Østeuropa. Du skal dog være opmærksom på, at der allerede kan træffes visse forholdsregler. Forvent ikke, at du kan medbringe en Mercedes eller lignende luksusbil over de østeuropæiske grænser. Er det umuligt? Nej. Er det dyrt at få tilladelse til at rejse med en luksusbil? Hvis man ønsker at køre med luksusbil over grænsen, bør man være parat til at betale et højt beløb.

  VIGTIGE BETINGELSER FOR EN BILLEJE I ØSTEUROPA

  Det bør du vide på forhånd: Ved du på forhånd at du vil rejse til andre europæiske lande, bør du meddele os dette. Dette skal normalvis godkendes af udlejningsfirmaet inden afhentning. Alt afhængigt af udlejningsfirmaet og det specifikke, kan det kræves at meddelelsen skal leveres op til ti dage før afhentning. Det skyldes at udlejningsfirmaerne skal udarbejde forsikringsdokumenter for at krydse landet med udlejningsbil. Du kan finde flere oplysninger om dette på vores hjemmeside eller ved at kontakte vores reservationsspecialister. 

  Ekstra forsikring og Auto Europe´s beskyttelse: Lokale udlejningsfirmaer kræver sommetider at du køber deres lokale forsikringer, hvis du ønsker at rejse til østeuropæiske lande. Det skal dog siges at dette variere fra det enkelte selskab. Vi råder ikke over oplysninger, priser m.m. for de forskellige forsikringer. Du kan på voucheren se om det eneklte selskab kræver køb af lokale forsikringer. Forsikringer er ikke altid obligatorisk, hvis du rejser fra Vest- til Østeuropa. Modsat skal du næsten altid betale forsiker, hvis du rejser i Østeuropa fra land til land. Hvis du lejer bil gennem os, er du altid forsikret, også hvis du rejser i østeuropæiske lande. Hvis du rejser til lande uden tilladelse vil dine valgt forsikringer ikke være gældende. Du vil ligeledes selv være ansvarlig for alle omkostninger.

  Gebyr ved krydsning af landegrænser: Gebyrer ved krydsning af landegrænser afhænger af udlejningsfirmaets og det specifikke. Nogle firmaer kræver et gebyr, når bilen færdes uden for udlejningslandet. Dette gebyr kan opkræves pr. dag eller pr. leje. Hvis der opkræves gebyr, vil dette blive nævnt i din voucher. Du kan som altid finde lejebetingelserne på hjemmesiden. 

  Biludlejning fra Vest- til Østeuropa

  At leje og køre et køretøj gennem Vesteuropa er ret ligetil, men ideen om at leje bil fra Vest til Østeuropa kræver en del planlægning. Krydsning af landegrænser anses ikke altid som velkommen af biludlejningsfirmaerne, selvom køretøjet skal returneres til det oprindelige udlejningssted. Vores reservationsagenter er specialiseret i at hjælpe vores kunder med sådanne specielle ønsker og finde en løsning samt det rigtige køretøj. Vores ønske er at bringe dig sikkert frem til destinationen og tilbage igen. Her hos Auto Europe er intet umuligt. Som nævnt overfor må man regne med, at det er et noget mere kompliceret projekt og derfor kan reservationen tage lidt længere tid.

  Når du lejer bil, kan du opleve at hvert land har deres egne regler. Der er endda byer som har specifikke regler vedrørende biludlejning. Lejer du eksempelvis bil i Tyskland, bør det ikke være noget problem, hvis du ønsker at rejse til eks. Kroatien eller Slovenien. Modsat er det problematisk at finde udlejningsfirmaer som tillader rejse til Rumænien. Inden du rejser bør du altid tjekke udlejningsfirmaets interne regler. 

  HVORDAN BESTILLER MAN EN BILUDLEJNING TIL ØSTEUROPA?

  Det er selvfølgelig altid nemmere at leje en bil direkte i en af de nævnte lande ovenfor til at køre direkte ind i Vesteuropa. Auto Europe vil rådgive dig om eventuelle dokumenter, forsikring og gebyrer.

  Booking-processen på vores hjemmeside er den samme som, hvis man reservere en udlejningsbil til Vesteuropa. Desuden skal du afkrydse alle de lande, du har til hensigt at besøge under dit lejemål. Når vi har modtaget din anmodning, vil du modtage en e-mail fra en autoriseret europæisk reservationsspecialist på den angivne e-mail-adresse og informere dig om eventuelle ændringer, tillægsgebyrer og andre relevante fakta om din reservationsanmodning. Når du har tjekket detaljerne, bliver du bedt om at bekræfte din reservation af lejebilen og foretage betalingen. Til sidst vil du modtage en e-mail med din voucher, som opsummerer al information om betaling og lejemålet for din reservation. Husk på, du kan altid få udstyr og tilbehør til billejen lokalt. Dog anbefaler vi, at du giver os besked, så vi kan sørge for, at det er reserveret ved ankomst.

  Når betalingen er foretaget og du har modtaget din voucher, skal du læse vilkårene og betingelserne for at kontrollere, at alle lejebetingelserne er korrekt angivet. Udskriv gerne to eksemplarer af voucheren, så der vil være en til udlejeren på stedet og et eksemplar til dig selv. For mere nyttige tips om at leje en bil med Auto Europe og generelle spørgsmål, kan du besøge vores FAQ side.

  Hvis du har yderligere spørgsmål om rejser til Østeuropa, kan du ringe til vores team direkte på vores telefonnummer: +45 78 75 53 06. Auto Europe er til rådighed for dig syv dage om ugen!

  Så snart at vi har modtaget din reservation, tjekker vi om din fulde rejse kan godkende ift. at rejse til andre lande. Vi tjekker ligeledes om du skal betale ekstra for at krydse grænsen. Er dette tilfældet vil vi blot tilføje gebyret til din reservation, og du vil modtage en separat mail fra os. Vi vil ligeledes give dig information, hvis det ikke er muligt. På vores reservationsbekræftelse bør du læse alle vores gældne vilkår & betingelser.