Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  HVAD ER ET INTERNATIONALT KØREKORT?

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Internationalt kørekort

  Et Internationalt kørekort (International Driving Permit IDP) er et ekstra rejsedokument, der kræves i nogle lande for at supplere dit nationale kørekort. Det anbefales generelt at bære et internationalt kørekort når man rejser i et andet land. Et internationalt kørekort er et oversat dokument, der er skrevet på flere sprog og supplerer dit kørekort, så du kan køre i en række internationale destinationer i overensstemmelse med de lokale regler. Selvom det internationale kørekort kun er obligatorisk i nogle lande, anbefales det stærkt, at man har et, når du rejser uden for sit hjemland. Dette dokument er til for at hjælpe dig med at rejse og fjerne eventuelle sprogbarrierer og andre problemer, der er almindelige ved kommunikation med udenlandske myndigheder og politi. Ikke alle lande kræver et internationalt kørekort fra udenlandske chauffører. Er man i besiddelse af et EU-kørekort, behøver man ikke at levere en oversættelse i form af et internationalt kørekort takket være EU-Kommissionens samarbejde i hele EU og EØS. Har du et gammeldags kørekort vil det også stadig gælde, selvom det ikke tilhører den nye generation. Kører man gennem Østeuropa kan det være en god ide at anskaffe sig sådan et kort, så man er på den sikre side.

  Kontakt Auto Europe for at finde ud af, om et internationalt kørekort er påkrævet for dit specifikke lejemål og ring til os på 80 82 02 78. At have et internationalt kørekort vil generelt gøre dit liv meget nemmere og undgå tidskrævende fejl på grund af misforståelser, uanset om det kræves af loven på dit feriemål eller ej. Hvad enten om du er på forretningsrejse eller ferie, er det sidste man ønsker problemer eller forsinkelser på grund af sprogbarrierer eller dokumentation.

  Hvor og hvordan får jeg et internationalt kørekort?

  Du vil blive glad for at vide, at det er nemt at få et internationalt kørekort. I et par enkle trin og betaling af et mindre gebyr får du det internationale kørekort til eget brug. Ved ansøgning skal du være mindst 18 år gammel. Derudover skal du have et gyldigt kørekort fra dit hjemland. Med det internationale kørekort kan du nemt rejse til over 175 forskellige lande.

  Ved udstedelse af et internationalt kørekort er det lokale Borgerservice ved dit bopælssted ansvarlig for hele behandlingen. Du kan i nogle tilfælde allerede lave en aftale i forvejen for at undgå ventetider. Først og fremmest skal man medbringe sit EU kørekort. Derudover har du stadig brug for dit pas som gyldig ID og et pasfoto. Typisk er kortet gældende et år og koster ikke mere end 25 kr.

  Hvordan ansøger jeg om et internationalt kørekort?

  Du skal udfylde ansøgningen for at få et internationalt kørekort ved Kommunes Borgerservice. Det vil være enkle detaljer, herunder dit navn, adresse, der skal noteres. Du skal betale gebyret på 25 kr. når du ansøger. Derudover skal du som allerede nævnt fremlægge et pasfoto og dit kørekort personligt. Dit internationale kørekort er som sagt gyldigt i et år fra udstedelsesdatoen.

  Kan jeg få mit internationale kørekort online?

  Mange foretrækker bekvemmelighederne i nutidens moderne teknologi og vil gerne modtage deres internationale kørekort online. Men i modsætning til nogle andre lande er det desværre ikke muligt i Danmark. Det er uundgåeligt at møde personligt op på det lokale Borgerservice.

  Har du brug for hjælp til at ansøge om dit internationale kørekort?

  Vi har gjort os umage på at give dig den mest omfattende information, der er mulig for ansøgning om dit internationale kørekort. Vi forstår selvfølgelig, hvis du har flere spørgsmål. I dette tilfælde er du velkommen til at ringe til os. Vores kundeservice har hjulpet rejsende siden 1954 og vores kyndige medarbejdere vil gerne besvare alle eventuelle spørgsmål, du måtte have. Vores mål er at gøre din rejse så behagelig og stressfri som mulig. Du kan ringe til os når som helst på vores telefonnummer +45 78 75 53 06. Dit opkald besvares alle ugens 7 dage hele året rundt. Uanset hvilket land du rejser til, skal du sørge for at ansøge om det internationale kørekort i god tid, så du kan få det, før du rejser. Dette vil helt sikkert gøre dit liv lettere. Her hos Auto Europe ønsker vi en god rejse!