Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  ALDER OG BILLEJE

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Aldersgrænse på billeje

  På verdensplan er der altid en aldersgrænse på billeje, der kan påvirke priserne ved din reservation af køretøjer. Dette gælder især for chauffører under 26 år, da mange udbydere fastsætter strenge aldersgrænser for udlejningsbiler eller fastsætter et ekstra gebyr, der skal betales per dag - det såkaldte ungfører gebyr. Aldersbegrænsningen og gebyrbeløbet afhænger af landet, udlejeren og afhentningsstedet. Disse aldersrestriktioner varierer afhængigt af hvilket land og hvilket biludlejningsfirma man vælger. Husk at informere dig selv om alle lokale udlejningsgebyrer. Generelt bliver det lettere at leje bil, når man er fyldt 20 år. Samme information er gældende for den enkelte ekstra chauffør.

  Hvor gammel skal du være for at leje bil?

  I de fleste lande kan bilister over 18 år bestille en billeje (se tabel nedenfor). Selv om de fleste biludlejningsfirmaer er villige til at leje køretøjer til unge voksne, vil man sandsynligvis blive mødt af yderligere afgifter og visse begrænsninger på biler. Med erhvervserfaring siden 1954 tilbyder Auto Europe udlejningsbiler til rejsende i alle aldre. Nedenfor finder du mere detaljerede oplysninger for potentielle udlejere under 26 år.

  • Biludlejning for 18 årige
  • Biludlejning under 21 år
  • Biludlejning under 26 år

  Er der en maksimumsalder for biludlejning?

  Eksistensen af maksimale aldersgrænser er ligeledes en væsentlig faktor, som nogle udlejningsfirmaer benytter sig af. De er alle interne regler, som varierer fra firma til firma. Den gennemsnitlige maksimumsalder er 75 år, men grænsen strækker alt fra 69 - 100 år. Yderligere er der mange udlejningsfirmaer som ikke har nogen aldersbegrænsning. I langt de største tilfælde er det svært at finde et firma med maksimal aldersbegrænsning i Europa. Mange udlejere kræver ligeledes forskellige dokumenter fra ældre kørere. Dette består blandt andet af en lægeerklæring om kørselsegenskaber og besked fra forsikringsselskabet.

  Fakta om billeje og alderskrav

  • Aldersbetingelserne for billeje er fastlagt uafhængigt.
   Selv 18 årige har allerede mulighed for at leje et køretøj. Selvom minimumsalderen for kørsel i de fleste europæiske lande er 18 år og derover, kan hvert biludlejningsfirma selv bestemme, hvem de lejer til og kan også fastsætte sine egne regler og begrænsninger.
  • Aldersrestriktionerne for biludlejning er underlagt reglerne i det land, hvor du lejer.
   Aldersrestriktioner er angivet i vilkårene i din lejekontrakt. Dette er både gældende for yngre såsom ældre kører De respektive regler gælder dog fortsat, hvis du rejser til forskellige lande. Informer dig altid om de lokale færdselsregler ved dit destinationsland og informer Auto Europe omgående, hvis du har til hensigt at køre din udlejningsbil uden for det planlagte land.
  • Ungfører gebyret vil blive opkrævet lokalt hos det respektive biludlejningsfirma.
   Hvis du skal betale et ekstra gebyr baseret på din alder i henhold til vilkårene i din biludlejningsaftale, vil det ekstra beløb ikke være inkluderet i din forudbetalte pris ved Auto Europe. Dette skal betales lokalt til udlejeren ved afhentning.
  • Der kan indtræffe en lokal forsikring, der skal betales på stedet aldersrestriktioner.
   Ældre eller unge kan blive forpligtet til at købe en "inklusiv sats" i stedet for at vælge en basispris eller bruge en forsikring via sit kreditkort. Aldersbetingelserne kan medføre, at man kun kan leje visse køretøjer.
   Mange udlejningsfirmaer fastsætter højere aldersgrænser for special- og luksusbiler. Køretøjer i økonomi og kompakt klassen vil altid have de færreste aldersrelaterede begrænsninger.

  Hvordan kan jeg booke bil som yngre eller ældre fører.

  Indtast altid den primære førers korrekte alder, når du booker hos Auto Europe og vi vil helt sikkert informere dig om eventuelle begrænsninger, der kan gælde for din udlejning. Husk at vores reservationsagenter venter på at hjælpe dig med eventuelle spørgsmål, du måtte have. Vi er tilgængelige alles ugens 7 dage på vores gratis nummer: +45 78 75 53 06. Du skal aldrig være i tvivl omkring alderskrav, når du bestiller hos Auto Europe. Vi hjælper dig også med at få de bedste priser i branchen med specielle tilbud!