Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  TRAFIKREGLER I IRLAND

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Færdselsregler i Irland

  Generel information
  Irland har et omfattende vejsystem på grund af den store befolkningsdel der bor i landområderne. Når du rejser i Irland, er du omgivet af betagende, fredelig natur og mange destinationer at udforske. De fleste seværdigheder og attraktioner ligger i kort afstand, uanset hvor du er, på grund af øens størrelse.

  Krav
  For at booke biludlejning i Irland skal man minimum være 21 år gammel (alder kan varriere afhængig af bilkategori) og have haft sit kørekort i mindst 2 år. Førere under 23 år vil muligvis skulle betale et gebyr. Nogen biludlejningsfirmaer har maksimumsalder på billeje. Dette vil være bemærket i den voucher du får tilsendt ved bestiling. Børnesæder er lovpligtet op til 3 år.

  Fartgrænser
  Fartgrænserne med car rental i Irland er som følger:

  • By: 45 km/t
  • Hovedvej: 95 km/t
  • Motorvej: 110 km/t

  Vejregler
  Trafikken i Irland bevæger sig i venstre side, og man overhaler højre om. Dette betyder, at man skal dreje til venstre i en rundkørsel. Pedalerne i en bil med manuelt gear er dog placeret som i en dansk bil.

  Tankstationer
  De fleste tankstationer har som regel åbent fra 07-19. I de større byer er der dog også døgnåbne tankstationer.

  Afgifter
  I Irland er følgende veje betalingsveje: M1, M4, East Link Bridge og West Link Bridge. Beløbet afhænger af bilens kategori og kan variere fra 2-12 euros.

  Parkering
  Parkering i Irland fungerer på samme måde som i Danmark. De fleste steder betaler du til en parkeringsautomat, hvor du betaler et beløb der afhænger af, hvor længe du ønsker at parkere. Hvis der er dobbelt optrukne gule linjer er parkering forbudt.

  Forsikringsinformation

  Generel information
  Billejens forsikringer kan variere meget, så tjek venligst nedenstående information før du laver din booking.
  Reglerne i det land, hvor du lejer bilen, vil være gældende for hele varigheden af din billeje.
  Alle vores udlejningspriser inkluderer kasko, ansvars og tyveriforsikring. Billejen begrænser potentielle skader på køretøjet eller erstatningsansvar til en selvrisiko, som er angivet på din voucher. Hvis du har planer om at benytte dig af forsikringer gennem f.eks. dit kreditkort, bedes du kontakte udbyderen direkte for yderligere detaljer. De specifikke informationer omkring din forskring kan ses på den voucher du modtager ved booking af billejen.

  Restriktioner

  Generel information
  De fleste bilkategorier må køre overalt i Irland og Nordirland. På grund af forsikringsrestriktioner, er der begrænsninger på biler i kategorien luksus. Brug venligst et minut til at sikre, at din forventede rejserute, vil være muligt med den bil du har planer om at leje.

  Landebegrænsninger
  Hvis du vil rejse til andre lande med din billeje, skal du kontakte vores kundeservice på vores telefonnummer +45 78 75 53 06.

  Envejsleje
  Indenrigs envejsleje er tilgængeligt på Irland. Nogle envejslejer har gebyrer. Den eneste internationale envejsleje tilgængelig er til Belfast i Nordirland. Dette gælder dog kun for personer uden et nordirsk kørekort.