Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE I KENYA

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Biludlejning i Kenya - Garanti for de bedste priser

  Er du på udkig efter en stressfri billeje, er Auto Europe det perfekte valg! Med over 60 års erfaring inden for formidling af biludlejning kan vi tilbyde udlejning på over 24.000 stationer i over 180 lande. Vi samarbejder med de største internationale og lokale udlejningsselskaber, så vi sikre dig de bedste forhold. Hos os vil du altid få de laveste priser på markedet med vores prisgaranti og der er besparelser at hente ved at bestille i god tid - du kan afbestille gratis frem til 48 timer før det aftalte afhentningstidspunkt. I Kenya tilbyder vi billeje i både Mombasa og Nairobi.

  Få mest ud af din billeje

  En biludlejning i Kenya tilbyder de bedste betingelser for at opleve Østafrikas fantastiske klima, vildtliv og kultur. Kenya er globalt kendt som epicentret for safari-oplevelser. Med flere end 40 forskellige nationalparker, er du altid sikker på at have helt fantastiske oplevelser indenfor umiddelbar rækkevidde på alle tidspunkter. Selv inden for Nairobis bygrænse er der en nationalpark at finde, blot et stenkast fra byens forstadsområder.
  Et par kilometer sydvest for Nairobi kan man også finde bydelen Karen, som er opkaldt efter Karen Blixen, da det var her hun havde en kaffeplantage fra 1914 til 1931. Her vil man også kunne finde et museum om Karen Blixens tid i Kenya.
  Kenya har både tropisk, tempereret og arid klima, alt afhængigt af, hvor i landet man befinder sig.
  Lejer man fra Mombasa, er der lagt i ovnen til et par dage ved stranden. På Nyali Beachs hvide sandstrande er der god mulighed for aktiviteter som windsurfing og fridykning, men der er også rig mulighed for bare at slappe af i Mombasas 30 grader varme vand.

  Kørselsregler og vejforhold

  I Kenya kører man i venstre side af vejen. Indenfor bygrænser er den maksimale hastighed reguleret til 60 km/t, mens den er 100 km/t udenfor byen. Ud af Kenyas ca. 170.000 kilometer lange vejnet er kun ca. 10% astfalterede. De astfalterede veje er generelt godt vedligeholdt, men det er dog ikke tilfældet med de nordlige grusveje. Her findes store huller i vejen, som let kan beskadige bilens undervogn. Derfor anbefaler vi at man så vidt muligt holder sig på de astfalterede veje.

  • Meget vigtigt er at være opmærksom på, at mange kenyanske vejes tilstand sænkes drastisk under regntider. En god ide kunne være at forhøre sig med lokale inden man begiver sig ud på sin rute.
  • Hasarderet kørsel, for hurtig kørsel, kørsel på fortov eller gennem benzintanke for at undgå trafik kan medføre en bøde på mellem Kes 100.000 og Kes 500.000 eller helt op til 10 års fængsel afhængigt af overtrædelsens alvor.
  • I Kenya findes der ingen promillgrænse. Dog lyder det, at føreren af bilen altid skal have fuld kontrol over bilen. Efter europæiske standarter har man ikke længere fuld kontrol over bilen ved promiller over 0,5. Derfor anbefales det ikke at have en højere promille end 0,5.

  For yderlig information om kørsel med din billeje i Kenya, klik her.

  Parkering
  I Nairobi findes mange parkeringspladser. Dog er langt størstedelen af disse betalingspligtige. I Kenya tager man dog ikke længere imod kontanter til betaling af parkering.

  Aldersgrænse

  For at leje en bil i Kenya skal man være mindst 23 år gammel (aldersgrænse kan dog variere fra bilkategori og udlejningsfirma) og have haft sit danske kørekort i mindst et år.

  Valuta

  I Kenya har man kenyanske Shilling (Kes). 1 dansk krone svarer til ca. 14,51 Kes.

  Tidsforskel

  Kenya ligger i tidszonen UTC+3, og er således 2 timer foran Danmark.

  Sprog

  I Kenya er de to officielle sprog engelsk og swahili. Det er derfor relativt let at kommunikere med lokalbefolkningen.

  Ordbog

  Herunder vil være en kort ordbog til de mest basale swahiliske vendinger:
  Hujambo - Hej, Hvordan går det?
  Sijambo - Hej, Det går fint
  Poa! - Mægtigt, cool
  La Shaka - Intet problem, Det var så lidt
  Asante sana - Mange tak
  Karibu! - Velkommen!, Kom ind!
  Chakula - Mad
  Mnywo - En drink, drikkevare

  Elektricitet

  Den elektriske spænding i Kenya er mellem 220 og 240 Volt, og den typiske stikkontakt er identisk med den man vil finde i England og Irland.

  Pas og ambassade information

  For danske statsborgere er det pligt at have turistvisum i Kenya. Et sådan kan blive udfærdiget gennem den kenyanske ambassade i Stockholm, Sverige, eller direkte i lufthavnen ved ankomst i Kenya. Visumgebyret er ca. 50 Amerikanske Dollars.
  Hvis man får brug for den danske ambassade, så er den at finde i Runda, Nairobi, og har følgende kontaktoplysninger:

  Den danske ambassade i Nairobi, Kenya
  13 Runda Drive
  Runda, Nairobi
  P.O. Box 40412-00100 GPO
  Tlf: +254 20 4253000/2195096
  Email: nboamb@um.dk

  Nyttige links

  Den danske ambassade i Kenya