Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister
  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Blog søg


  Søg blogs......

  Den forkerte type brændstof fyldt på ens udlejningsbil

  At tanke sin bil med den forkerte type af brændstof, er noget , der kan ske for selv den bedste, og det sker faktisk ret ofte. Det kan være, fordi at man er træt, stresset eller fordi at man har lejet en bil, som bruger en anden type brændstof, end den bilen man selv har. Dem der har prøvet det ved, at denne lille uopmærksomhed kan blive dyr, så dermed er der herunder, at det du skal vide om, hvis du har tanket din bil forkert, og hvad du skal gøre, hvis det sker.

  Hvad er de almindelige årsager til, at man kommer til at tanke ens bil med det forkerte brændstof?

  Den mest almindelige type af forkert tankning er, at personen er kommet til at fylde benzin i en diesel bil. Dette skete især i løbet af diesel-boomet, da mange mennesker skiftede til diesel biler. Det sker dog stadig også mange gange i dag, selvom diesel biler ikke er noget nyt fænomen, og især lige nu bemærker forsikringsselskaberne en stigning i antallet af defekte biler på grund af forkerte tankningen. Man kender det nok selv, at når man tanker sin biler op, så gør man det bare på rutinen, hvor man godt kan glemme hvilken type brændstof, som bilen egentlig bruger, hvor stress også kan have en vis effekt. Så dermed sker der mange forkerte ltankinger. En forkert tanking i forhold til hvis man fylder diesel i en benzin bil er meget sjælden, da de fleste hoveder på dieselslangerne er for store til der, hvor man tanker bezin i i en benzin bil.

  Hvad sker der i bilen, hvis jeg fylder det forkerte brændstof på den?

  Hvis man ved et uheld tanker en diesel bil op med benzin, så skal der ikke meget til, at det kan forårsage store skader indeni bilen. Det skyldes, at tidspunktet for hvornår de 2 brændstoffer bliver antændt er forskellige, og at benzin ikke indeholder noget smørringsmiddel, som en dieselmotor har brug for. De skader det kan forårsage er skader på dieselbilens højtrykspumpe, dele af brændstofsystemet og det kan endda også nedbryde hele motoren, selvom det kun er en lille mængde benzin.

  Hvis man dog ved et uheld har tanket en benzin bil op med diesel, så er det ikke så farligt, som hvis man fylder en diesel bil op med benzin. Det der nemlig sker indeni bilen er, at motoren ikke vil kunne fungere korrekt, hvor at bilen så ikke vil kunne køre. Hvis dette er sket, så skal bilen i de fleste tilfælde ”bare” rengøres , hvor der dog er nogle gang, hvor at der er noget, der skal skiftes indeni.

  Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har fyldt den forkerte type af brændstof på min bil?

  Start ikke for motoren - Tænd ikke for tændingen, da det forkerte brændstof bliver trukket ind i systemet, og hele motoren kan blive ødelagt, hvis dette gøres . Dette er især tilfældet, hvis det er, at man har fyldt benzin på en diesel bil. Hvis du dog allerede har tændt bilen og kørt med bilen, så skal du straks stoppe bilen og slukke for motoren.

  Bugsering af bilen – Når du har opdaget, at du har fyldt det forkerte brændstof på, så skal du ringe til vejhjælp, som vil få bilen trukket til det nærmeste værksted. Der vil den så blive tømt, rengjort og hvor der er nogle ting, der vil blive udskiftes, hvis det er nødvendigt. Det er især, hvis man har fyldt en diesel bil op med benzin, hvis man har prøvet at tænde bilen eller hvis man har tændt bilen og har kørt lidt, at der er noget, der skal skiftes.

  Hvad kan jeg gøre for at minimere risikoen for, at jeg fylder det forkerte brændstof på min bil?

  Som kunde har du ansvaret for at finde ud af hvilken type brændstof, som din udlejningsbil bruger, så spørg dermed gerne personalet ved afhentning, hvilken brændstoftype det er, bilen bruger. Hermed vil de nok også forklarer dig, hvilken brændstofspolitik der gælder for din biludlejning. Hvis du har glemt om, at din udlejningsbil er en diesel bil eller en benzin bil, så er der mange udlejere, der klistrer en lille note på nøglerne og på brændstofskapslen, der indikerer hvilken type brændstof, bilen bruger. Dette har de gjort for netop at minimere risikoen for at nogle fylder den forkerte type brændstof på bilen. Gør hermed en vane ud af at kontrollere noten på brændstofkapslen, der indikerer, hvilen type brændstof, bilen bruger, hver gang du fylder brændstof på bilen.

  Alt dette er en god ide at gøre, da biludlejernes forsikringer oftest ikke dækker skader eller ulykker, der er sket på grund af uagtsomhed. Dermed vær meget opmærksom, når du fylder brændstof på din udlejningsbil, men naturligvis også når du fylder benzin på din egen bil.

  Hvis du har yderligere brug for hjælp til f.eks. brændstofpolitik, så kan du altid ringe til en af vores reservationsagenter på tlf. +45 78 75 53 06, hvor du også kan få hjælp til at finde perfekte biludlejning til din næste ferie.

  Vær opmærksom og hav en god tur!