Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  TRAFIKREGLER I SLOVENIEN

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Færdselsregler i Slovenien

  Generel information
  Slovenien har et omfattende nord/syd og øst/vest vejsystem, der gør det let at komme rundt i landet, samt de omkringliggende nabolande Italien og Østrig. I den ene retning kan du køre til skisportsområderne i Alperne, og i den anden ligger Adriaterhavet med dets indbydende badestrande. Et af de mere populære turistmål i Slovenien er Lake Bled, hvor der om vinteren er skating og curling, og om sommeren svømning og roning.

  Krav
  For at leje en bil skal man minimum være 18 år gammel (alder kan varriere afhængig af bilkategori) og have haft sit kørekort i mindst 1 år. Førere under 25 år vil muligvis skulle betale et gebyr. Afhængigt af udbyderen er der en maksimumsalder for billeje på 73 år, og førere i alderen 70-73 er eventuelt forpligtet til at betale et gebyr. Sikkerhedsseler er lovpligtige, og man skal være fyldt 12 for at sidde på forsædet.

  Fartgrænser
  Fartgrænserne i Slovenien er som følger:

  • By: 60 km/t
  • Hovedvej: 80 km/t
  • Motorvej: 120 km/t

  Vejregler
  Med billeje i Slovenien kører man i højre side af vejen, og overhaler kun venstre om. Politiet har ret til at opkræve eventuelle bøder på stedet.

  Tankstationer
  Mange tankstationer er placeret omkring motorveje, og ved grænseovergange. Disse er normalt døgnåbne. I byerne er tankstationerne som regel åbne mandag til lørdag fra 07-20.

  Afgifter
  Motorvejene A10/E70, A1/E63 og A10/E57 er betalingsveje.

  Parkering
  Parkering i Slovenien er tilladt på veje, hvor dette er markeret. Man betaler som regel i en parkeringsautomat, og betaler for hvor lang tid man vil parkere. Det er også muligt at parkere i parkeringsgarager, hvilket giver ekstra sikkerhed og anbefales, hvis man ønsker at parkere bilen natten over. Om søndagen er parkering gratis.

  Forsikringsinformation

  Generel information
  Billejens forsikringer kan varriere meget, så tjek venligst nedenstående information før du laver din booking.
  Reglerne i det land, hvor du lejer bilen, vil være gældende for hele varigheden af din billeje.
  Alle vores udlejningspriser inkluderer kasko, ansvars og tyveriforsikring. Billejen begrænser potentielle skader på køretøjet eller erstatningsansvar til en selvrisiko, som er angivet på din voucher. Hvis du har planer om at benytte dig af forsikringer gennem f.eks. dit kreditkort, bedes du kontakte udbyderen direkte for yderligere detaljer. De specifikke informationer omkring din forskring kan ses på den voucher du modtager ved booking af billejen.

  Restriktioner

  Generel information
  På grund af forsikringsrestriktioner, er der begrænsninger på biler i kategorien luksus. Brug venligst et minut til at sikre, at din forventede rejserute, vil være muligt med den bil du har planer om at leje.

  Landebegrænsninger
  Hvis du vil rejse til andre lande med din billeje, skal du kontakte vores kundeservice på vores telefonnummer +45 78 75 53 06.

  Envejsleje
  Indenrigs envejslejer er tilgængelige mellem udvalgte steder og gebyrer kan forekomme. Internationale envejslejer er også tilgængelige med gebyr.