Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  TRAFIKREGLER I LILTAUEN

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Færdselsregler i Litauen

  Selvom Litauen kun har været selvstændigt i kort tid, sammenlignet med mange omkringliggende lande, har landet et stort udvalg af historiske ting at opleve. Landet blev i 2009 udnævnt til Europas kulturhovedstad, og rummer bl.a. Gediminas tårn, som er den eneste bestående del af den øvre borg bygget tilbage i år 1740, og som derudover er afbilledet på den litauiske valuta.
  Landet har næsten 100 kilometer sandstrande der vender ud mod Østersøen, og mange af disse er meget badevenlige, når vejret tillader det. Landets anden største by, Kaunas, indbyder til flere historiske oplevelser som f.eks. Kaunas borgen, og hvis man er mere til afslapning er der også rig mulighed for dette i en af byens mange parker.

  Generel information

  Krav
  For at leje en bil skal man minimum være 18 år gammel (alder kan varriere afhængig af bilkategori) og have haft sit kørekort i mindst 1 år. Førere under 21 år kan risikere at skulle betale et ekstra gebyr lokalt. Sikkerhedssele er lovpligtigt.

  Fartgrænser
  Fartgrænserne i Litauen er som følger:

  • By: 50 km/t
  • Hovedvej: 90/100 km/t

  Vejregler
  I Litauen kører man i højre side af vejen, og overhaler kun venstre om. Det er forbudt at snakke i mobiltelefon mens man kører, medmindre denne er tilsluttet et håndfrit system. Derudover er det påbudt at have tændt forlygterne ved al kørsel.

  Tankstationer
  Tankstationer i Litauen er som regel åbne fra 08 - 20.

  Afgifter
  Der er mange betalingsveje ved biludlejning i Litauen. Alle veje markeret med A er som regel betalingsveje.

  Parkering
  I de større byer er det som regel svært at finde parkeringspladser. En god idé er at parkere i udkanten af byen. Vær opmærksom på at de fleste parkeringsautomater ikke giver byttepenge tilbage, og det er derfor en god idé at have småpenge til parkering.

  Forsikringsinformation

  Generel information
  Billejens forsikringer kan varriere meget, så tjek venligst nedenstående information før du laver din booking.
  Reglerne i det land, hvor du lejer bilen, vil være gældende for hele varigheden af din billeje.
  Alle vores udlejningspriser inkluderer kasko, ansvars og tyveriforsikring. Billejen begrænser potentielle skader på køretøjet eller erstatningsansvar til en selvrisiko, som er angivet på din voucher. Hvis du har planer om at benytte dig af forsikringer gennem f.eks. dit kreditkort, bedes du kontakte udbyderen direkte for yderligere detaljer. De specifikke informationer omkring din forskring kan ses på den voucher du modtager ved booking af billejen.

  Restriktioner

  Generel information
  På grund af forsikringsrestriktioner, er der begrænsninger på biler i kategorien luksus. Brug venligst et minut til at sikre, at din forventede rejserute, vil være muligt med den bil du har planer om at leje.

  Landebegrænsninger
  Hvis du vil rejse til andre lande med din billeje, skal du kontakte vores kundeservice på vores telefonnummer +45 78 75 53 06.

  Envejsleje
  Envejslejer er tilladt i Litauen. Som regel er det gratis, ved afhentning og aflevering i samme by. Internationale envejslejer er også tilladt og gebyrer kan forekomme.