Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  TRAFIKREGLER I ISLAND

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Færdselsregler i Island

  Generel information
  Officielt er der ingen motorveje i Island, men der er flere store og gode veje der går øen rundt. Dog anbefales det at man lejer en 4-hjulstrækker, såfremt man ønsker at køre til den centrale del af Island, da vejene her ikke allesammen er i den bedste stand. Den offentlige transport i Island er generelt ikke ret god, så at leje en bil og opleve øen er klart at foretrække.

  Krav
  For at booke biludlejning på Island skal man minimum være 18 år gammel (alder kan varriere afhængig af bilkategori) og have haft sit kørekort i mindst 1 år. Førere under 25 år vil muligvis skulle betale et gebyr. Sikkerhedsseler er nødvendigt for fører samt eventuelle passagerer.

  Fartgrænser
  Fartgrænserne på Island er som følger:

  • By: 50 km/t
  • Hovedvej: 80 km/t
  • Motorvej: 90 km/t

  Vejregler
  Som i Danmark kører man i Island i højre side. Vær venligst opmærksom på at det er forbudt at køre af vejen, og i tilfælde af at du skulle møde dyr på vejen, skal disse altid have førsteret.

  Tankstationer
  I området omkring hovedstaden Reykjavik er de fleste tankstationer åbne fra 07.30 - 20.00. Nogle enkelte har åbent til kl 23.00. Udenfor byerne varierer åbningstiderne meget, men normalt er der åbent indtil kl 22.00.

  Afgifter
  Der er ingen betalingsveje i Island. Men hvis man skal benytte Hvalfjudor-tunnellen er der et gebyr på ISK 1,000.

  Parkering
  I den centrale del af Reykjavik kan man parkere i op til to timer ved hjælp af P-skiven. I hovedstaden kan der også findes parkeringsgarager, men dette er ikke muligt andre steder på øen.

  Forsikringsinformation

  Generel information
  Forsikringer ved car rental Island kan varriere meget, så tjek venligst nedenstående information før du laver din booking.
  Reglerne i det land, hvor du lejer bilen, vil være gældende for hele varigheden af din billeje.
  Alle vores udlejningspriser inkluderer kasko, ansvars og tyveriforsikring. Billejen begrænser potentielle skader på køretøjet eller erstatningsansvar til en selvrisiko, som er angivet på din voucher. Hvis du har planer om at benytte dig af forsikringer gennem f.eks. dit kreditkort, bedes du kontakte udbyderen direkte for yderligere detaljer. De specifikke informationer omkring din forskring kan ses på den voucher du modtager ved booking af billejen.

  Restriktioner

  Generel information
  De fleste bilkategorier må køre overalt i Island. På grund af forsikringsrestriktioner, er der begrænsninger på biler i kategorien luksus. Brug venligst et minut til at sikre, at din forventede rejserute, vil være muligt med den bil du har planer om at leje.

  Landebegrænsninger
  Hvis du vil rejse til andre lande med din billeje, skal du kontakte vores kundeservice på vores telefonnummer +45 78 75 53 06.

  Envejsleje
  Indenrigs envejslejer er tilgængelige mellem udvalgte steder og gebyrer kan forekomme. Eftersom det ikke er tilladt at medbringe bilen på en færge, er det ikke muligt at tage bilen med ud af landet.