Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  JULETID I HELE VERDEN

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Hvordan fejres julen verden over?

  Jul bliver næsten fejret overalt i verden. Men...  forskellige lande betyder forskellige traditioner! Følgende lande fejrer jul på deres egen anderledes og specielle måde.

  Vi har udvalgt nogle lande med helt særlige juletraditioner, som vi ikke kender til herhjemme. Nysgerrig? Du kan læse mere om de forskellige juletradition i vores nye infografik om "Juletid i hele verden".

  Vil du også fejre jul på en anderledes måde? Auto Europe tilbyder lejebiler ved over 24.000 udlejningssteder i over 180 lande. Besøg det land du ønsker og gør denne jul til noget helt fantastisk!

  Der er kun få uger til jul! Denne højtid fejres næsten på hele jorden, men langt fra alle fejrer den på den måde vi kender til. En stor variation af traditioner har udviklet sig gennem årene. Folk fester, slår pinatas, deler oblater og danser julen ud.

  God Jul fra Sverige

  I Sverige er julens højdepunkt juleaften - den 24. december (i modsætning til mange andre lande). Sverige startede Lucia traditonen, som man ikke finder uden for Skandinavien. En anden tradition er at stille en skål grød til julemanden i vindueskarmen natten til juleaften, så han bliver glad og deler gaver ud.

  Gleðileg jól fra Island

  På Island fejrer man jul fra juleaften til helligtrekongersdag. Grundet mangel på grantræer for år tilbage byggede man i stedet sit gran af træ og malede det grønt. På Island bliver gaverne bragt ud af de 13 julenisser fra bjergene. Hver dag, med start 12 dage før juleaften viser der sig en ny nisse. Efter juleaften og indtil helligtrekongersdag forsvinder de ige, én dag for dag.

  Wesołych Świąt fra Polen

  Juleaften (Wigilia) starter så snart den første stjerne synes på himlen. Efter tradition sætter man en ekstra tallerken ved middagsbordet - til minde for de 12 apostel serverer man også 12 forskellige retter. I Polen er det en meget vigtig tradition, at man deler en oblat juleaften. Alle tager et stykke og ønsker de øvrige held og lykke.

  Nollaig Shona fra Irland

  I Irland pynter man husene med kristtorne, guirlander og misteltene. Mange har også en julekrans med 5 lys. Tre er lilla og et lyserødt og et er hvidt, som kun er tændt juleaften. Gaverne bliver bragt ud af julemanden i løbet af natten.

  Svetlogo Rogdestva fra Rusland

  I Rusland fejre man, ifølge tradition jul d. 7. januar. Denne dag er religionen i fokus. Gaveuddelingen sker i stedet nytårsaften.

  Gleðilig jól fra Færøerne

  Her vare julen i 21 dage - frem til den 13. januar. På denne dag danser man en særlig dans for at fejre slutningen på årets juletid.

  Feliz Navidad fra Mexico

  Juletid i Mexico starter d. 15. december. Hver dag efter denne dato fejres som en sand Fiesta med høj musik og dans (festen kaldes Posada). Traditionen er at man drikker Ponche (punch) og slår Pinatas fyldt med nødder og frugt.

  Merry Christmas fra Australien

  Ønsker du at fejre jul på en meget speciel og anderledes måde? Så skulle du tilbringe juletiden på en smuk sandstrand i Australien. Nyd solen og det salte vand mens du spiser en saftig og god kalkun.

  Julen verden over - Infografik Auto Europe