Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  TRAFIKREGLER I TJEKKIET

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Færdselsregler i Tjekkiet

  Generel information
  Prag er en af de populæreste destinationer i Østeuropa. Motorvejssystemet tillader let en tur rundt med billeje i Tjekkiet, og derfra er der nemt adgang til lande som Tyskland og Østrig.

  Krav
  For at leje en bil skal man minimum være 21 år gammel (alder kan varriere afhængig af bilkategori) og have haft sit kørekort i mindst 1 år. Førere under 25 år vil muligvis skulle betale et gebyr. Den maksimale alder med nogle forhandlere er 70 år. Sikkerhedsseler er nødvendigt for fører samt eventuelle passagerer, og børn skal være fyldt 12 år for at sidde på forsædet.

  Fartgrænser
  Fartgrænserne i Tjekkiet er som følger:

  • By: 50 km/t
  • Hovedvej: 90 km/t
  • Motorvej: 130 km/t

  Vejregler
  I Tjekkiet gælder de samme regler for kørsel, som i Danmark. Dette vil sige at man kører i højre side af vejen, og overhaler venstre om.

  Tankstationer
  De fleste tankstationer er beliggende i udkanten af Prag. Der er få tankstationer inde i byen, så det anbefales at man tanker på vejen ind. De fleste tankstationer ved de større veje er døgnåbne.

  Afgifter
  For at køre på de tjekkiske motorveje skal man have et klistermærke placeret i foruden. Dette koster USD 27 og kan f.eks. købes ved grænsen. Biler lejet i Tjekkiet er dog i forvejen udstyret med et sådan klistermærke.

  Parkering
  Parkering i Prag foregår udelukkende i højre side, med undtagelse af de ensrettede veje. Parkeringsautomater kan findes i sammenhæng med parkeringsmuligheder. Parkering ved automater med en grøn stribe er gyldige i 6 timer, og ved automater med en orange stribe er gyldigheden på 2 timer.

  Forsikringsinformation

  Generel information
  Billejens forsikringer kan varriere meget, så tjek venligst nedenstående information før du laver din booking.

  Alle vores udlejningspriser inkluderer kasko, ansvars og tyveriforsikring. Billejen begrænser potentielle skader på køretøjet eller erstatningsansvar til en selvrisiko, som er angivet på din voucher. Hvis du har planer om at benytte dig af forsikringer gennem f.eks. dit kreditkort, bedes du kontakte udbyderen direkte for yderligere detaljer. De specifikke informationer omkring din forskring kan ses på den voucher du modtager ved booking af billejen.

  Restriktioner

  Generel information
  På grund af forsikringsrestriktioner, er der begrænsninger på biler i kategorien luksus. Brug venligst et minut til at sikre, at din forventede rejserute, vil være muligt med den bil du har planer om at leje.

  Landebegrænsninger
  Hvis du vil rejse til andre lande med din billeje, skal du kontakte vores kundeservice på vores telefonnummer +45 78 75 53 06.

  Envejsleje
  Indenrigs envejslejer er tilgængelige mellem udvalgte steder og gebyrer kan forekomme. Der er også mulighed for internationale envejslejer imod betaling. Her er det dog ikke alle bilkategorier der er tilladte.