Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE I ARMENIEN

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Biludlejning i Armenien med Auto Europe

  Vil du have fleksibilitet og kvalitet under din billeje, så lad Auto Europe stå for den! Vi har over 60 års erfaring inden for formidling af biludlejning, og vi kan tilbyde udlejning på over 24.000 stationer i over 180 lande. Vi har stærke bånd med de største internationale og lokale udlejningsselskaber, så vi sikre dig de bedste forhold. Hos os vil du altid få de laveste priser på markedet med vores prisgaranti og der er store besparelser at hente ved at bestille i god tid. Du kan frit afbestille gratis frem til 48 timer før det aftalte afhentningstidspunkt.

  Få mest ud af din billeje

  En biludlejning i Armenien vil byde på en unik måde at lære dette smukke, og i særdeledhed afprøvede, land på.
  Armeniens historie bærer præg af mange krige, og meget lidt selvstændighed. Bl.a. under Tyrkiets krig mod det Persiske Rige, hvor Armeniens landområder blev brugt som slagmark. Eller da Armenien hele to gange blev modvilligt blev del af russiske imperier. Først det Russiske Kejserige, og senere Sovjetunionen.
  Armeniens nuværende forhold med visse lande er dog også præget af fortidens strabadser, som eksemplet især er med Tyrkiet. Tyrkiet, eller det Osmanske Rige, som det da hed, dræbte nemlig mellem 250.000 og 2 millioner armenere mellem 1915 og 1917 i det, der senere kom til at hedde det armenske fokedrab. Dette nægter Tyrkerne stadig at anderkende som en kendsgerning, og indtil dette bliver anderkendt, kan Tyrkiet ikke blive optaget i EU.

  Klima

  Idet store dele af Armenien ligger i højder mellem 1000 og 2500 meter over havets overflade, skaber det et meget varieret klima. Klimaet er dog hovedsagligt kontinentalt, og er præget af høje sommertemperature, mens vintrene kan være temmelig kolde.

  Kørselsregler og vejforhold

  De armenske veje omkring den 2797 år gamle hovedstad Jerevan er i overraskende god stand, man så snart man begiver sig ud i de omkringliggende områder daler standarten dog betydeligt. De landlige veje er præget af mange huller i vejen, og flere steder stopper astfalten simpelthen og bliver til grusveje. Vejskilte er godt placeret, og er både i romersk og armensk alfabet. Skulle det dog glippe med nogle af vejskiltene, er det armenske folk utroligt behjælpelige på trods af sprogbarrieren.

  Kørselsregler

  • I Armenien kører man i højre side af vejen.
  • Børn under 12 år må ikke sidde på forsædet under kørsel.
  • I Armenien må man slet ikke have noget alkohol i blodet under kørsel, og således er promillegrænsen 0,0.
  • Fartgrænsen er 60 km/t indenfor bygrænser og 90 km/t udenfor. På motorveje må man køre 110 km/t.
  • Man skal medbringe et internationalt kørekort til Armenien

  Parkering
  I Armeniens hovedstad Jerevan er der blevet indført betalingsparkering stort set overalt. Det er dog gratis at holde på disse pladser op til 5 minutter, og herfra vil hver time koste omtrentligt 100 armenske Dram (ca. 1,5 DKK). Parkerer man bilen og holder i tidsrummet 00.00 til 09.00, er dette også gratis. I Jerevan er de fleste parkeringspladser udstyret med videoovervågning, og bliver hyppigt gennemgået af vagter.

  Aldersgrænse

  For at leje en bil i Armenien skal man være mindst 23 år gammel (aldersgrænse kan dog variere fra bilkategori og udlejningsfirma) og have haft sit danske kørekort i mindst et år.

  Valuta

  I Armenien har man Armenske Dram (AMD). 1 dansk krone svarer til ca. 72,40 AMD.

  Tidsforskel

  Armenien ligger i tidszonen UTC+4, og er således 3 timer foran Danmark.

  Sprog

  Armeniens oficielle sprog er armensk. Dog tales russisk og tyrkisk også enkelte steder.

  Elektricitet

  Den elektriske spænding i Armenien er mellem 220 og 240 Volt, og den typiske stikkontakt er identisk med den man vil finde Danmark, dog uden jordforbindelse.

  Pas og ambassade information

  For danske statsborgere er det pligt at have turistvisum i Armenien. Et sådan kan blive udfærdiget gennem den litauiske ambassade i Jerevan, Armenien. I Armenien har Danmark ingen ambassade, så derfor vil man skulle rette henvendelse til det danske konsulat i Jerevan ved spørgsmål. Det danske konsulat i Jerevan har følgende kontaktoplysninger:

  Det danske konsulat i Jerevan, Armenien
  Vagharshyan Str. 8/1
  RA, Jerevan
  Tlf: + 374 10 260964 (208)
  Email: ConsulateofDenmark@arminco.com

  Nyttige links

  Turistinformation