Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  TRAFIKREGLER I MAKEDONIEN

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over

  Færdselsregler i Makedonien

  Med billeje i Makedonien kan du opleve dette interessante land. Hovedstaden Skopje er rig på historiske og kulturelle oplevelser, hvor den originale Bazar bl.a. kan fremhæves. Her kan købes alle slags ting, og dét at prutte om prisen er især en kunst der efterleves. Ovenpå dette kan det være fristende med et besøg i de tyrkiske bade der dateres tilbage til 1500-tallet. Besøg det gamle Mustapha Pasha minaret, og nyd den fantastiske udsigt ud over byen eller besøg det Makedonske museum for naturlig historie og få et indblik i landet fantastiske historie.
  Med billeje i Skopje er det let at komme rundt i landet, og f.eks. besøge den oldgamle UNESCO bevarede by Ohrid.

  Generel information

  Krav
  For at leje en bil skal man minimum være 21 år gammel (alder kan varriere afhængig af bilkategori) og have haft sit kørekort i mindst 1 år. Førere under 25 år kan risikere at skulle betale et ekstra gebyr lokalt. Sikkerhedssele er lovpligtigt.

  Fartgrænser
  Fartgrænserne med billeje i Makedonien er som følger:

  • By: 50 km/t
  • Hovedvej: 80 km/t
  • Motorvej: 120 km/t

  Vejregler
  I Makedonien kører man i højre side af vejen, og overhaler kun venstre om. Det er forbudt at snakke i mobiltelefon mens man kører, medmindre denne er tilsluttet et håndfrit system. Derudover er det påbudt at have tændt forlygterne ved al kørsel.

  Tankstationer
  Tankstationer i Makedonien er som regel åbne fra 08 - 20. Det er en god idé at have lokal valuta tigængelig ved optankning af bil, da ikke alle kreditkort modtages.

  Afgifter
  Alle motorveje i Makedonien er betalingsveje og følger samme billetsystem. Man modtager en billet ved tilkørsel til motorvejen, og betaler denne ved afkørsel. Igen her gælder ovenstående omkring lokal valuta.

  Parkering
  I Makedonien parkeres der alle tænkelige steder, og det er en god idé at være opmærksom på sikkerheden når man parkerer. Dette indebærer også at man ikke ligger værdigenstande synligt i bilen.

  Forsikringsinformation

  Generel information
  Billejens forsikringer kan varriere meget, så tjek venligst nedenstående information før du laver din booking.
  Reglerne i det land, hvor du lejer bilen, vil være gældende for hele varigheden af din billeje.
  Alle vores udlejningspriser inkluderer kasko, ansvars og tyveriforsikring. Billejen begrænser potentielle skader på køretøjet eller erstatningsansvar til en selvrisiko, som er angivet på din voucher. Hvis du har planer om at benytte dig af forsikringer gennem f.eks. dit kreditkort, bedes du kontakte udbyderen direkte for yderligere detaljer. De specifikke informationer omkring din forskring kan ses på den voucher du modtager ved booking af billejen.

  Restriktioner

  Generel information
  På grund af forsikringsrestriktioner, er der begrænsninger på biler i kategorien luksus. Brug venligst et minut til at sikre, at din forventede rejserute, vil være muligt med den bil du har planer om at leje.

  Landebegrænsninger
  Hvis du vil rejse til andre lande med din billeje, skal du kontakte vores kundeservice på vores telefonnummer +45 78 75 53 06.

  Envejsleje
  Envejslejer er tilladt i Makedonien. Som regel er det gratis, ved afhentning og aflevering i samme by. Internationale envejslejer er også tilladt og gebyrer kan forekomme.