Auto Europe

 • DANMARK
 • Kontakt vores udlejningsspecialister

  BILLIG BILLEJE I MAKEDONIEN

  Biludlejning verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Biludlejning verden over
  Hvorfor booke hos os
  • Sammenlign virksomheder for de bedste priser
  • Gratis afbestilling 48 timer før afhentning
  • Ingen kreditkortgebyrer
  • Tilgængelige 7 dage om ugen
  • 24.000 afhentningssteder verden over

  Biludlejning i Makedonien med Auto Europe

  Auto Europe er din partner når det gælder biludlejning! Uanset hvor og i hvilken anledning du skal bruge en bil, så står vi til rådighed, klar til at hjælpe dig med en biludlejning der dækker alle dine behov. Vi har fordmidlet biludlejning i 60 år og kan derfor være stolte at samarbejde med de bedste internationale og lokale biludlejningsfirmaer over hele verden. Vi tilbyder biludlejning på over 24.000 stationer i over 180 lande. For at du kan nyde din ferie fra du ankommer, så tager vi os af alt papirarbejdet, når du bestiller din lejebil hjemmefra. Spar for at bruge unødig tid ved afhentning. Skulle du have spørgsmål, så står vi klar til at servicere dig før, under og efter din biludlejning. Med vores prisgaranti er du altid sikret de billigste priser på markedet samtidig med, at du kvit og frit kan afbestille i helt op til 48 timer før afhentning. Vi tilbyder bl.a. biludlejning i Makedonien direkte fra lufthavnen i hovedstaden Skopje og Ohrid.

  Få mest ud af din billeje

  Hvis du vil opleve Makedonien på den bedste måde, så skal du leje en bil. Det giver fleksibiliteten til se hvad man vil se og bruge den tid på det som man har lyst til. Makedonien ligger på Balkanhalvøen og har en skøn natur bestående af bjerge og dale, perfekt til vandre og cykelture. Hovedstaden Skopje er en smuk hovedstad med mange klostre og kirker som fører dig tilbage til middelalderen. Der er altid fest og glade dage i byen og befolkningen byder dig velkommen på bedste vis. Byen er delt af floden Vardar. Går man over den smukke stenbro, kommer man over til den gamle basar. I Syd ligger byen Ohrid, som i den grad er et must at besøge. Byen er på UNESCO's liste over verdens kulturarv og ligger lige ved Ohrid søen. Byen byder på den ældste fæstning i Makedonien og flotte velbevarede kirker fra middelalderen. Man kan hurtigt få et par dage til at gå med at vandre i denne smukke og interessante by. Efter aftale med Auto Europe er det også muligt at tage bilen med til Albanien, Bulgarien, Grækenland og Serbien.

  Kørselsregler og tankstationer

  Der gælder mange af de samme kørselsregler i Makedonien, som der gør i Danmark. Reglerne om vigepligt er de samme, sikkerhedsselen skal være spændt ved kørsel, kørelyset skal være tændt under kørslen og man må ikke køre og snakke i håndholdt telefon. Promillegrænsen ligger på 0,5 og det anbefales derfor kraftigt, at man ikke køre bil efter man har indtaget nogen form for alkohol. Får man en bøde skal den betales i en bank eller på posthuset. Der er en rabatordning på bøder, hvis de betales inden for 8 dage. Tankstationer finder man for det meste langs de større veje og i større byer.

  Parkering
  I Makedonien skal man oftest købe parkingsbilletter i automater og placere biletten i forruden.

  Vejafgifter

  Man skal betale for at køre på de Makedoniske motorveje. Betalingen sker kontant og beløbet afhænger af vejstrækningen samt bilkategori.

  Aldersgrænse

  For at leje en bil i Makedonien skal man være mindst 21 år gammel (alder kan variere fra bilkategori og udlejningsfirma) og have haft sit danske kørekort i mindst et år. Bilister under 25 kan blive påkrævet et ekstre ung chauffør gebyr.

  Valuta

  I Makedonien benytter de valutaen Denar (MKD). 1 MKD svare til ca. 0,12 danske øre. Internationale kreditkort som VISA, Mastercard og American Express accepteres i de fleste forretninger og restauranter. Det anbefales, at man medbringer nogle Euro i kontanter til sin rejse, da disse er nemme at veksle.

  Tidsforskel

  Makedonien ligger i samme tidszone som Danmark.

  Elektricitet

  Den elektriske spænding i Makedonien er den samme som i Danmark, 230 Volt , 50 Hz. Det er en god idé at medbrnge en adapter, da stikkontakterne kan variere, men som udgangspunkt er det de samme som i Danmark.

  Pas og ambassade information

  Danmark har ingen ambassade i Makedonien, kun et generalkonsulat i hovedstaden Skopje.
  Skulle man få brug for den danske ambassade, så skal man henvende sig til ambassaden i Østrig. Ambassaden har følgende kontaktoplysninger:

  Den danske ambassade i Wien, Østrig
  Führichgasse 6
  A-1010
  Wien
  Tlf: +43 1 512 79 04
  Email: vieamb@um.dk

  Nyttige links

  Officielle lufthavnshjemmeside - Skopje International Airport

  Biloversigt i Makedonien

  Kørselsinformation i Makedonien