Vælg dit bopælsland
Danmark
Sprog  
Auto Europe finder de bedste tilbud for dig i .
Vore priser er ventetiden værd.
Søg billeje

 • INTET AFBESTILLINGS- OG ÆNDRINGSGEBYR

  Op til 48 timer før den planlagte afhentning af udlejningsbilen
 • INTET KREDITKORTGEBYR

  Gode tilbud og prisgaranti
 • KVALITETSSERVICE I 60 ÅR

  Vi arbejder med de bedste biludlejningsfirmaer over hele verden
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Afhentnings destination:
  Indtast venligst din valgte destination, og vælg derefter en af de foreslåede destinationer.
 • Afhentnings destination:
  Vi kunne ikke finde din destination. Prøv venligst igen.
 • Afhentnings destination:
  Indtast venligst en afhentnings destination
 • Afleverings destination:
  Indtast venligst en afleverings destination
 • Dateoer:
  Indstil afleveringstidpunktet til efter afhentningstidspunktet
 • Rejs til Østeuropa:
  Hvis du planlægger at rejse til Østeuropæiske lande, bedes du venligst ringe til os på +45 78 75 53 06.
 • Der er ingen biludlejningsfirmaer på det valgte afleveringssted. Vælg venligst et andet afhentning- og afleveringssted.
 • Førers alder.:
  Opgiv venligst chaufførens alder.
Auto Europe Car Rental Companies: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
Juletid i hele verden

Hvordan fejres julen verden over?

Jul bliver næsten fejret overalt i verden. Men...  forskellige lande betyder forskellige traditioner! Følgende lande fejrer jul på deres egen anderledes og specielle måde.

 

Vi har udvalgt nogle lande med helt særlige juletraditioner, som vi ikke kender til herhjemme. Nysgerrig? Du kan læse mere om de forskellige juletradition i vores nye infografik om "Juletid i hele verden".

 

Vil du også fejre jul på en anderledes måde? Auto Europe tilbyder lejebiler ved over 20.000 udlejningssteder i over 150 lande. Besøg det land du ønsker og gør denne jul til noget helt fantastisk!

 


 

Klik på nedestående billede, for at se den fulde infografik.

 

Julen verden over
Der er kun få uger til jul! Denne højtid fejres næsten på hele jorden, men langt fra alle fejrer den på den måde vi kender til. En stor variation af traditioner har udviklet sig gennem årene. Folk fester, slår pinatas, deler oblater og danser julen ud.

Sverige

God Jul fra Sverige

I Sverige er julens højdepunkt juleaften - den 24. december (i modsætning til mange andre lande). Sverige startede Lucia traditonen, som man ikke finder uden for Skandinavien. En anden tradition er at stille en skål grød til julemanden i vindueskarmen natten til juleaften, så han bliver glad og deler gaver ud.

 

Island

 

   

Gleðileg jól fra Island

På Island fejrer man jul fra juleaften til helligtrekongersdag. Grundet mangel på grantræer for år tilbage byggede man i stedet sit gran af træ og malede det grønt. På Island bliver gaverne bragt ud af de 13 julenisser fra bjergene. Hver dag, med start 12 dage før juleaften viser der sig en ny nisse. Efter juleaften og indtil helligtrekongersdag forsvinder de ige, én dag for dag.

Wesołych Świąt fra Polen

Juleaften (Wigilia) starter så snart den første stjerne synes på himlen. Efter tradition sætter man en ekstra tallerken ved middagsbordet - til minde for de 12 apostel serverer man også 12 forskellige retter. I Polen er det en meget vigtig tradition, at man deler en oblat juleaften. Alle tager et stykke og ønsker de øvrige held og lykke.
   
Polen
 
Irland
 Nollaig Shona fra Irland
I Irland pynter man husene med kristtorne, guirlander og misteltene. Mange har også en julekrans med 5 lys. Tre er lilla og et lyserødt og et er hvidt, som kun er tændt juleaften. Gaverne bliver bragt ud af julemanden i løbet af natten.
Rusland
 
Færøerne
 Svetlogo Rogdestva fra Rusland

I Rusland fejre man, ifølge tradition jul d. 7. januar. Denne dag er religionen i fokus. Gaveuddelingen sker i stedet nytårsaften.
Gleðilig jól fra Færøerne

Her vare julen i 21 dage - frem til den 13. januar. På denne dag danser man en særlig dans for at fejre slutningen på årets juletid.
Mexico
 
Australien
 
Feliz Navidad fra Mexico

Juletid i Mexico starter d. 15. december. Hver dag efter denne dato fejres som en sand Fiesta med høj musik og dans (festen kaldes Posada). Traditionen er at man drikker Ponche (punch) og slår Pinatas fyldt med nødder og frugt.
Merry Christmas fra Australien

Ønsker du at fejre jul på en meget speciel og anderledes måde? Så skulle du tilbringe juletiden på en smuk sandstrand i Australien. Nyd solen og det salte vand mens du spiser en saftig og god kalkun.
 

Glædelig jul

 


Klik på nedestående billede, for at se den fulde infografik.

 

Julen verden overVælg dit bopælsland
close