Vælg dit bopælsland
Danmark
Sprog  
Auto Europe finder de bedste tilbud for dig i .
Vore priser er ventetiden værd.
Søg billeje

 • INTET AFBESTILLINGS- OG ÆNDRINGSGEBYR

  Op til 48 timer før den planlagte afhentning af udlejningsbilen
 • INTET KREDITKORTGEBYR

  Gode tilbud og prisgaranti
 • KVALITETSSERVICE I 60 ÅR

  Vi arbejder med de bedste biludlejningsfirmaer over hele verden
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Afhentnings destination:
  Indtast venligst din valgte destination, og vælg derefter en af de foreslåede destinationer.
 • Afhentnings destination:
  Vi kunne ikke finde din destination. Prøv venligst igen.
 • Afhentnings destination:
  Indtast venligst en afhentnings destination
 • Afleverings destination:
  Indtast venligst en afleverings destination
 • Dateoer:
  Indstil afleveringstidpunktet til efter afhentningstidspunktet
 • Rejs til Østeuropa:
  Hvis du planlægger at rejse til Østeuropæiske lande, bedes du venligst ringe til os på +45 78 75 53 06.
 • Der er ingen biludlejningsfirmaer på det valgte afleveringssted. Vælg venligst et andet afhentning- og afleveringssted.
 • Førers alder.:
  Opgiv venligst chaufførens alder.
Auto Europe Car Rental Companies: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
Dourodalen vinrejse

Roadtrip i Dourodalen, Portugals vindistrikt


Roadtrip i Dourodalen, Portugals vindistrikt

 

Beliggende i det nordlige Portugal er Dourodalen dækket med grønne skove og snoede vinmarker. Regionen fik sit navn efter floden Douro, en af de største floder i den iberiske halvø - kendt verden over for sin produktion af fine vine, sprudlende Vinho Verde og sød portvin. Du bør besøge denne region, som er rig på historie, kultur og følelsen af at du rejser rundt inde i et postkort.

Porto, Dourodalens hovedstad, hvor floden løber ud i Atlanterhavet, er et ideelt sted at starte din roadtrip gennem Portugals vinregioner. En vinrejse er simpelthen ikke komplet uden et besøg i denne by, som vil fortrylle dig med sin historie og kunst, præcis som den gør med sin lokale vin. Lad dig inspirerer af vores roadtrip guide og tag på en vin rundtur med en biludlejning i Portugal. Efter kun én times kørsel fra Porto vil du ankomme til den smukke kystby Viana do Castel. Her vil du kunne få serveret fremragende friske skaldyr med den lokale hvidvin, en perfekt kombination for sanserne, som du vil elske at nyde i denne lille fiskeby. Din road trip i Dourodalen fører dig videre til smukke Guimaraes. Hele centrum er klassificeret på listen over verdens kulturarv af UNESCO, så gå ikke glip af chancen for at vandre rundt i denne arkitektoniske by. Din vinrejse i Portugal ender i Braga, hjemstedet for barokke kirker, udsøgte godser fra 1800-tallet og overraskende mange grønne områder. 

 


Overblik over vinrejsen i Portugal


 


Roadtrip til Porto      Roadtrip til Viana do Castelo


Roadtrip til Guimaraes       Roadtrip til Braga
      

 

Rute
AfstandKøretid
Hovedvej

Porto til Viana do Castelo

73,3 kilometer
51 minuterA28

Viana do Castelo til

Guimaraes

80,6 kilometer
56 minuter
A28 & A11
Guimaraes til Braga
24,9 kilometer
25 minuter
 A11

 

Samlet:
178,8 kilometer
2 timer 12 minuter

 

Portugal vinrejse dag 1: Porto

 

Portugal vinrejse - Porto

 

Seværdigheder i Porto

Din road trip i Porto starter med afhentning af din lejebil fra Porto lufthavn. Byen er bedst kendt for sin søde, røde vin Vinho do Porto (som vi kender som portvin og betyder "vin fra Porto") og for sit fodboldhold. Du kan starte med til at stifte bekendtskab med historien om vinregionen Museu do Vinho do Porto. Med bedre viden om områdets historie, bliver rejsen mere interessant og seværdighederne endnu mere betagende. End dit besøg på museet med en vinsmagning. Tag del i en guided vintur fra portvin barerne Taylor's eller Graham's lodges - to af de mest berømte vinsteder i Porto. Under disse ture vil du lære hvordan man dyrker en drue og generelt omkring produktionen, samtidig med at du får en smagprøve på resultatet.

 

Porto, Portugal's anden største by, har et stort udvalg af historiske og kulturelle attraktioner. Besøg Porto's katedral (også kendt som Sé Catedral de Santa Catarina, eller hvorfor ikke St. Catherine-katedralen, hvis du foretrækker), som blev bygget i 1200-tallet med smukke dekorationer. Selv barok tårnet Clerigos kirke (Torre dos Clerigos) inde i Porto centrum er et besøg værd, hvor du kan bestige tårnets 225 trin og få en adgang til byens bedste udsigt, som er et billede fra ferien værd. Er du klar til at fordybe dig i de portugisiske malerier og skulpturer fra 1800 og 1900-tallet kan besøge Soares dos Reis National Museum. Vil du senere sammenligne dette med portugisiske nutidige kunst skal du besøge Museu Arte Contemporeanea. Det bedste tidspunkt at besøge Porto i midten af juni, hvor Festa de São João afholdes. I løbet af denne festivaluge er byen fyldt med parader, gadefester og live musik. Vil du nyde en afslappende dag på stranden, så tag din biludlejning fra Porto ud til Foz do Douro!

Restauranter, barer og natteliv i Porto

 

De bedste restauranter i Porto

Traditionelle retter er lette at finde i Porto, med mange muligheder at vælge imellem. Vores råd til exceptionelt gode retter, venlig service og en familiær atmosfære er Restaurant Dama Pé de Cabra. Føl dig ikke afskrækket af udseendet af fisk der lander på din tallerken, næsten direkte fra havet på Cafeteria Pinatainho. Veganere er velkomne på Essencia Restaurante Vegetariano, men husk at reserver et bord. Du vil også finde et rigt udvalg af madsboder på Rua Formosa, så tag en afslappet gåtur og find det mad du har mest lyst til.

Hvis du er på udkig after en god aften ude, så gå til Ribera distriktet. Denne gamle bydel ved flodbreden har mange restauranter, barer og dansesteder. Det er også her du kan lytte til live Fado musik. 

 

Hoteller og indkvartering i Porto

 

Porto roadtrip

For dem som søger komfortabel indkvartering på et moderne hotel bør kigge efter ledige værelser på Porto Palacio Congress Hotel & Spa eller det femstjernede Hotel HF Ipanema Park med smuk udsigt ud over byen og Douro udmundingen. Lidt mindre luksuriøse med meget komfortable værelser nær vandet og tæt på byen findes Quality Inn Portus Cale. Leder du efter et sted med mere fred og ro, så vælg Pousada do Porto, som ligger ca. 15 minuter uden for Porto.

 

 

 

 

Tilbage til toppen

 


Portugal vinrejse dag 2: Viana do Castelo

 

Roadtrip til Viana do Castelo

 

Seværdigheder i Viana do Castelo

Din road trip til Viana do Castelo går nordpå fra Porto langs med kysten til den historiske by. Kendt som "juvelen af Coste Verde", tiltrækker Viana do Castelo med sin middelalderlige gamle bydel og smukke strande. Den Gamle By er bygget i Manuelistisk stil, som er sengotisk arkitektur med et portugisisk twist, bygget under regeringstiden ved Manuel I. Typisk for denne stil er de mange detaljer af bygningerne og den arkitektoniske blanding af gotisk og renæssance, som er et meget smukt syn. Hovedbygningerne i Viana do Castelo er Praça da República, springvandet Chafariz og kirken Igreja da Misericórdia. Men hele den gamle by er fyldt med smukke bygninger!

Kør din biludlejning fra Viana do Castelo til Monte de Santa Luzia og nyd gåturen gennem skoven. Tag vandreturen til toppen af bjerget og du vil blive belønnet med den bedste udsigt ud over byen. Gå samtidig ikke glip af muligheden for at tage til Parque Nacional da Peneda-Gerês, den eneste nationalpark i Portugal, som byder på smukke bjerglandskaber, vandfald små afsonede landsbyer og et rigt dyreliv.


Restauranter, barer og natteliv i Viana do Castelo

 

De bedste restauranter i Viana do Castelo

På grund af sin direkte placering ved vandet er Viana do Castelo det perfekte sted at bestille skaldyrs- og fiskeretter. Gå ind i fiskernes kvarter og gå til Taberna do Valentim, som specialiserer sig i grillet fisk og stuvede retter. Gør også en indsats for at finde den lille tapas restaurant O Tabernão, med delikatesser som marinerede blæksprutter og fiskeboller. Hvis du ikke er stor fan af havets retter, kan du i stedet prøve Restaurant Santos, som serverer grillet kylling i en venlig atmosfære. Som alternativ er der restaurant Tasquinha da Praça, som har speciale i særlige kødretter.

 

 

 

Hoteller og indkvartering i Viana do Castelo

 

Hoteller og indkvartering i Viana do Castelo
Der findes et stort antal overnatningsmuligheder i byens charmerende bymidte, men hvis du derimod foretrækker at bo tæt på naturen, kan vi anbefale campingpladsen Orbitur på den anden side af floden Lima. Her kan du slappe af og drage fordel af de mange vandsport aktiviteter såsom kajaksejlads, windsurfing eller bare plaske rundt i deres pool. Hvis du har lyst noget helt andet, kan du bestille et elegant hotelværelse på en bjergtop med fantastisk havudsigt på Pousada De Viana Do Castelo. Takket være din lejebil, kan du også overveje at nå til Quinta do Monteverde, som ligger væk fra de travle gader og nyder et afslappende ophold på en herregård fra 1600-tallet.

 


 Tilbage til toppen


 

Portugal vinrejse dag 3: Guimarães

 

roadtrip til Guimaraes

 

Seværdigheder i Guimarães

 

Din vinrejse gennem Dourodalen tager dig til Guimarães, hvor den gamle by er på UNESCO's liste over verdens kulturarv. Med en biludlejning i Guimarães har du mulighed for at se det meste af denne smukke middelalderlige by, hvor arkitekturen spænder fra 1200-tallet til 1900-tallet. Largo da Oliveira Square er et godt sted at starte din sightseeing. Parkér din bil og gå ned til pladsen ad byens smukkeste gade Rua da Santa Maria. Sæt dig ved en af pladsens mange restauranter og bestil noget forfriskende eller et godt måltid til en lille overpris og nyd pladsens unikke atmosfære. Besøg nationalmonumentet Igreja de Nossa Senhora da Olivieira kirken og klosteret, før man går videre langs væggene forbundet til slottet Guimarães Castle. Få mest ud af din road trip til Guimarães og til Monte de São Romão og se ruinerne af Citânia de Briteiro, som er et arkæologisk fund fra jernalderen. 

 

Restauranter, barer og natteliv i Guimarães

 

De bedste restauranter og barer i Guimaraes

I Guimarães er det nemt at finde et ledigt bord på en af byens velsmagende tapas steder, der varierer i indretning fra traditionel til moderne, charmerende, stilfuld elegance. Et sted, der formår at kombinere begge stilarter med succes er Castas & Tostas, som også får ros for sin gode mad, venlige atmosfære og dygtige medarbejdere. En lille og hyggelig restaurant at teste traditionelle portugisiske delikatesser er Buxa, mens Casa Amarela serverer middelhavsretter. Er du sulten efter noget grillet, kan du spørge de kyndige kokke på Xisko om de vil kaste en fisk eller et stykke kød på grillen, mens du nyder et glas vin på deres udendørs terrasse.

 

 

Hoteller og indkvartering i Guimarães

 

Hoteller og indkvartering i Guimaraes
Hvis du har nydt den gamle by, bør du bo på Pousada de Guimarães Santa Marinha, et tidligere kloster med en smuk tilhørende have. Et mere moderne alternativ er Hotel da Oliveira med store og rummelige værelser. Hotellet ligger nær byens største attraktioner, og er perfekt for dem med trætte fødder, som ikke ønsker at gå for meget. På hotel EMAJ får du to valgmuligheder: moderne eller klassisk indkvartering. Hotellet er beliggende i en gammel bank og er indrettet i to forskellige stilarter, hvor gæsterne kan vælge efter hvad de mest ønsker.

 

 

 

Tilbage til toppen

 


Portugal vinrejse dag 4: Braga

 

Roadtrip til Braga

 

Seværdigheder i Braga

Vinrejsen i Portugal tager dig endnu engang nordpå til byen Braga, landets religiøse centrum, hvor du selvfølgelig kan forvente en masse smukke kirker! Byens vartegn er Braga katedral, Sé Cathedral, der tog over 200 år at færdiggøre og blev bygget i 1100-tallet. Oprindeligt bygget i burgundiske-romansk stil, men i dag ses også spor af gotisk, barok og Manuell-stillen i arkitektur. Entré er gratis og for ca. 2 EUR kan du se koret og tage et kig ind i skattekammeret. Kør til Santuario do Bom Jesus do Monte, kun 3 km væk og oplev en af Portugals smukkeste bjergbyer. Herfra har du en fantastisk udsigt over Braga og muligheden for at opleve yderligere attraktioner. Så tag din biludlejning fra Braga og udforsk regionen. Besøg Parque Natural do Litoral Norte, en park hvis sandklitter strækker sig fra Atlanterhavet til floden Cavado.


Restauranter, barer og natteliv i Braga

 

Restauranter og barer i BragaNyd din road trip til Braga fuldt ud og tag til dig af den lokale kultur ved at sætte det på tungen og lad dine smagsløg danse. På Tapeira Palatu serverer spanske-påvirket portugisisk retter. Er du sulten efter fisk og skaldyr, kan du i stedet svælge i buffet serveres på Docamar Marisqueira eller prøve deres fiskesuppe sværdfisk i oste sauce. På den farverige restaurant Restaurante Tia Isabel serveres torsk med fløde sauce og rejer. Vi anbefaler også den charmerende restaurant Sao Frutuoso for en madoplevelse med en behagelig atmosfære.


 

Hoteller og indkvartering i Braga

 

Hoteller og indkvartering i Braga

Som de fleste portugisiske turistbyer, såsom Faro, er udbuddet af overnatningsmuligheder stort i Braga og der er noget for enhver smag og til lave budgetter, hvis du er ude i god tid. På Hotel Bracara Augusta tilbydes klassisk indrettede værelser og en baggård, hvor du kan nyde et glas Touriga Nacional. Det smarte og moderne Melia Braga Hotel & Spa er et fantastisk sted i høj standard, hvor du kan slappe af ud over det sædvanlige. For et godt budget-alternativ og en rolig atmosfære, vælg Residencial dos Terceiros. Der findes også større kæder som Mercure Braga Centro eller  Ibis Braga i byen.

 

 

Din roadtrip i Dourodalen er hermed afsluttet og dermed også din vinrejse i Portugals vindistrikt. Hvis du har flere feriedage tilabge og du fik smag for denne begivenhedsrige roadtrip, men stadig ønsker at nå at trække håndbremsen et par dage på en dejlig strand, anbefaler vi at du kigger på vores guide om de bedste strande i Portugal på en strækning af bare 3 km tæt på Lissabon.

 

 Tilbage til toppen

 

Vælg dit bopælsland
close