Vælg dit bopælsland
Danmark
Sprog  
Auto Europe finder de bedste tilbud for dig i .
Vore priser er ventetiden værd.
Søg billeje

 • INTET AFBESTILLINGS- OG ÆNDRINGSGEBYR

  Op til 48 timer før den planlagte afhentning af udlejningsbilen
 • INTET KREDITKORTGEBYR

  Gode tilbud og prisgaranti
 • KVALITETSSERVICE I 60 ÅR

  Vi arbejder med de bedste biludlejningsfirmaer over hele verden
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Afhentnings destination:
  Indtast venligst din valgte destination, og vælg derefter en af de foreslåede destinationer.
 • Afhentnings destination:
  Vi kunne ikke finde din destination. Prøv venligst igen.
 • Afhentnings destination:
  Indtast venligst en afhentnings destination
 • Afleverings destination:
  Indtast venligst en afleverings destination
 • Dateoer:
  Indstil afleveringstidpunktet til efter afhentningstidspunktet
 • Rejs til Østeuropa:
  Hvis du planlægger at rejse til Østeuropæiske lande, bedes du venligst ringe til os på +45 78 75 53 06.
 • Der er ingen biludlejningsfirmaer på det valgte afleveringssted. Vælg venligst et andet afhentning- og afleveringssted.
 • Førers alder.:
  Opgiv venligst chaufførens alder.
Auto Europe Car Rental Companies: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
 • Anmeldt af: ALLAN - October 27, 2014
 • Flink og venlig betjening. Fandt en bule dagen efter jeg hentede bilen, ringede næste arbejdsdag og fortalte det, og der var ingen problemer.
Det skotske højland road trip

 

Det skotske højland: Road Trip fra Inverness til Durness


Det skotske højland Road Trip

 

For mange er det skotske højland et af de smukkeste steder på jorden. Den turbulente og bevægende historie i regionen går tilbage til oldtiden...

Det skotske højland er ikke kun et vidne til landets historie, men er også hjemsted for nogle af de mest fantastiske landskaber i Skotland. Det skotske højland road trip fører dig gennem ubeboet landskab med betagende udsigter. Jacobit, det blodige slag gjorde regionen tynd befolket i 1745. Ben Nevis, det højeste bjerg i Storbritannien, hersker over resten af højlandet, som konstant ændrer sin nuancer til grøn, gul, rød og brun. Enhver tid man bruger på ruten vil der være mulighed for at opleve betagende landskab. Turen fra Inverness til Durness siges at være en af de bedste road trips i verden.

 

Turen fra Inverness, der også kaldes hovedstaden i det skotske højland til Durness er ca. 170 km lang. På turen vil det være svært at modstå at stoppe, da naturen er så smuk, at man vil tage mange billeder. Få mest ud af din road trip i Skotland med en biludlejning i Storbritannien fra Auto Europe. Føl dig fri og bestem selv over tid og rejseplanen. 

 


Det skotske højland road trip oversigt


 


Det skotske højland Road Trip - Inverness      Det skotske højland Road Trip - North Kessock

Det skotske højland Road Trip - West Knockbain & Muckernich Wood       Det skotske højland Road Trip - Durness

 

Rute
DistanceRejsetidHovedrute
Inverness til North Kessock
7 kilometer
6 minutterA9
North Kessock til Ardgay
53 kilometer
48 minutterA9 & B9176
Ardgay til Durness
108 kilometer
1 time, 53 minutterA836 & A838

 


 

Det skotske højland road trip dag 1: Kunst og arkitektur i Inverness

 

Inverness

 

Da køreturen starter i Inverness, er det bedste valg at afhente bilen fra Inverness lufthavn. Herfra vil du være i stand til at nå byen på kun 10 minutter. Byen hører til de seks største byer i Skotland. Inverness har en rig historie og en blomstrende kunstscene. En af de største attraktioner i byen er Inverness Slot, der er bygget på en bakke. Slottet er samtidig vært for en fantastisk udsigt over floden Ness.Det er den samme flod, der munder ud i Loch Ness. Der er stadig mennesker, der tror, at uhyret Nessige bor i Loch Ness. Hvis du har lyst til en tur til Loch Ness, er der to muligheder. En bådtur via Calledonian kanalen eller en biludlejning fra Inverness. Uanset hvad du vælger, er du forpligtet til at opleve det skotske højland på bedst mulig vis.


Floden NessEn road trip i Inverness kan være lig med mange interessante seværdigheder og attraktioner. En af dem er Inverness Museum and Art Gallery, som ikke ligger langt væk fra slottet. Indgangen til de skotske museer og kunstgallerier er endda gratis for alle! Gå ikke glip af denne mulighed og besøg gallerierne, der udstiller moderne kunst og gamle mesterværker. Tag herefter en tur på Church Street og du vil støde på nogle af de ældste bygninger i byen, herunder Abertarff House - et fint eksempel på den indenlandske arkitektur. Huset blev bygget helt tilbage i 1593.

 

Prøv også at tage hen til floden, for at finde butikker og restauranter, hvor du vil være i stand til at prøve de lokale retter. Inverness har meget at tilbyde sine besøgende. Forskellig musik samt festivaller finder sted i byen hele året rundt. Inverness golf championships og Highland Games tiltrække også en masse opmærksomhed fra hele verden. En biludlejning i Skotland har næsten det hele!

Byen kan prale af flere forskellige overnatningsmuligheder som Bed & Breakfast, luksushoteller og traditionelle kroer. Culloden House er et populært turistmål, da hotellet blev medtaget i Condé Nast Traveler Gold-listen tilbage i 2010. The Royal Highland Hotel er det bedst bedømte hotel i byen, mens Glen Mhor Hotel tilbyder overnatning til mere overkommelige priser. 

 


Planlæg rejsen: Ekstra service til en road trip

 

Tilbage til toppen


 

Det skotske højland road trip dag 2: Oplev delfiner i North Kessock


North Kessock

 

Det vilde dyreliv er nemt at opdage i det skotske højland. Med sin biludlejning i North Kessock, som er en lille landsby med udsigt over Bealy Forth, vil der blive rig mulighed, for at opleve delfiner. Disse venlige og intelligente dyr svømmer gennem Moray Firth for finde deres mad. Det er utrolig nemt at nå North Kessock fra Inverness. Tag A9 mod nord og passer Kessock Bridge. Landsbyen ligger ud mod A9. Gratis parkering tilbydes af North Kessock iCentre.

At opleve delfiner i Skotland er blevet en populær ferieaktivitet. Faktisk er der mange steder i denen region, at opleve vilde dyr. Det skotske højland road trip giver dig i øvrigt også en anden mulighed for at se delfiner ved Chanonry Point. Landsbyen ligger på en smal halvø på Black Island. Fortsæt på A9 mod Tore, indtil man ankommer til rundkørslen. Her drejer man mod højre til Fortrose. I landsbyen vil man passere politistationen, hvilket betyder at man skal dreje til højre. Nu vil man ankomme til parkeringspladsen nær fyret. Udkigsposten er bag fyrtårnet på den smalle strand.

Road Trip til North Kessock
Tag et nærmere kig på træerne, du passerer mens du er på road trip i North Kessock. Du vil måske bemærke flere tøjstykker, som er viklet rundt om grene og træstammer. Disse markerer Clootie Wells. Traditionen stammer fra Celtic's overbevisninger. Pilgrimsrejsende dypper et stykke stof i noget vand, hvorefter de siger en bøn til brødens ånd og herefter binder man kluden fast til træet. Skrønen siger, at Clootie Wells har helbredende kræfter.

Kunne du tænke dig at opleve den lokale ånd, så overnat i Old Drynie House eller Herdsmans Cottage. Begge steder tilbyder charmerende værelser på smukke ejendomme. 

 


Tilbage til toppen


 

Det skotske højland road trip dag 3: West Knockbain & Muckernich Wood


Knockbain Muckernich Skov

 

Det skotske højland road trip vil på tredjedagen føre dig ud i den vilde natur. Udforsk landskabet på bedst mulig vis med din udlejningsbil fra Inverness. Denne del af ruten vil tage dig til de mest fantastiske steder. Nord for West Kessock vil du se West Knockbain skov til højre og Muckernish skov til venstre. Tag dig tid til at nyde udsigten eller endda stoppe og tage en tur i skoven, for at genoplade dine indre batterier. Når du passerer skoven, vil du se de farverige bjerge og glitrende vand af Cromarty Firth. Et øjeblik senere, vil du ankomme til Cromarty Bridge.

Føler du dig eventyrlysten? Vi gætter på, at du gør. Så drej til højre efter broen for at udforske det bjergrige terræn. Dette vil give mulighed for at opdage Loch Garve og Loch Luichart. Søerne er godt skjult inde bag bjergene. Turen til søerne ville sandsynligvis gøre dig lidt sulten, så tag tilbage til A9 og gør et stop ved Storehouse af Foulis. Dette giver mulighed for at nyde den gode stemning og den friske mad, der er lavet af lokale råvarer. Er vejret godt, så drag fordel af at man kan spise udenfor. Kan du lide restaurantens mad, vil der være rig mulighed for at gå på shopping i dens butik, hvor lokale produkter samt souvenir kan købes.

Road Trip to West Knockbain & Muckernich Wood
Nu hvor du har forkælet krop og sjæl, er der nu tid til at tage på farten igen. Følg A9 indtil den går sammen med B9176. Denne vej vil føre dig gennem det skotske landbrug og skovområde. Du vil køre gennem de mest afsideliggende regioner på din road trip og opleve de mange bakker, hvor det går op og ned hele tiden. Synet er en fryd for øjnene!

Når du kommer til A836, så drej til venstre. Du vil have Dornoch Firth på din højreside og Ardchronie landsby på din venstre. Landsbyen Ardgay bliver dit næste stop, hvor der vil være rig mulighed for at spise, hvile og gå på sightseeing. En road trip i Ardgay vil give mulighed for at opleve en tur til den historiske Croick Kirke og besøge Alladale Wilderness Reserve. Bestiller man i forvejen vil man kunne tilbringe en nat ude i den fantastiske natur i det skotske højland. En biludlejning i Ardgay er derfor perfekt til en tur med sine bekendte.

 


Tilbage til toppen


 

Det skotske højland road trip dag 4: Opdag Durness skønhed


Durness

 

At vågne op i hjertet af Skotland, vil være en perfekt start til den sidste del af rejsen. Sæt dig ind i bilen og fortsæt eventyret på din road trip i Storbritannien. Anvend A836 og passér Kyle of Sutherland over Bonar Bridge. Nu hvor du allerede har fået lidt erfaring på din tur, så ved du allerede nu, at hver bro vil medbringe nye seværdigheder og betagende indtryk af naturen. Bonar Bridge Artgay Golf Club er noget alle golf-fans bør besøge. Efter at have slået et par huller, vil du igen være i stand til at fortsætte turen. Naturen vil nu ændre sig en smule og vil bestå af kuperet og stenet terræn. Kører man yderligere mod nord vil Loch Shin være til syne på venstre side og Shin skov på højre side. Denne del af det skotske højland road trip fører dig og din familie langs kløfter, søer og skove. Hav dit kamera klar, da du hurtigt vil blive forbløffet over naturens skønhed. Når man passere Allt Caeen Locha, som er en anden sø på ruten, vil man langsomt køre ind i det stenede og bjergrige terræn.

Følg vejen til Durness. Vejen går igennem store ubeboede områder i naturen. Når du når slutpunktet med din road trip til Durness ved Atlanterhavet, vil man hurtigt indse at landsbyen er tyndt befolket. Dette giver en helt særlig og speciel oplevelse. Stedet er i øvrigt, hvor John Lennon fandt inspiration til sangen "My Life". En af attraktionerne her, er den lille have, som er dedikeret til musikeren.

Road Trip to Durness
Et sted man skal opleve med sin biludlejning i Durness er Smoo Cave. Her mødes ferskvand med havvandet, hvilket giver et samlingssted for marine dyr og fugle. Denne nordlige spids af Skotland er også hjemsted for de højeste klipper på det britiske fastland. CLO Mor Cliffs er 281 meter høj og kan prale med en spektakulær udsigt. Durness Beach, Sango Bay, og Balnakiel Beach bør også være på din liste af seværdigheder.En anden populær turistattraktion er Balnakeil kirke, hvor den berygtede bandit og morder, Donuill Mac Morraichaidh ligger begravet. Er man interesseret i historie og arkæologi bør man helt sikkert besøge gravene nær Loch Croispol og Loch Borrallie. Golfentusiaster kan prøve deres changer ved Durness Golf Club, hvor golfspillere kommer fra hele verden for at afprøve deres færdigheder på den udfordrende bane.

Da turen fra Durness til Inverness tager omkring tre timer, og landsbyen ikke har sin egen lufthavn, vil man sikkert gerne overnatte og køre tilbage næste dag. På vej tilbage, vil du have mulighed for, så se det skotske højland igen. Hvis du ikke kan få nok af Skotland, kan du køre til Edinburgh eller Glasgow. Begge byer er et par timers kørsel væk fra Inverness. 

 

 

Tilbage til toppen


 

Det skotske højland road trip: Den perfekte plan til den perfekte tur


Nu hvor du har en idé om det skotske højland og hvilke steder, som er værd at besøge, kan du begynde at planlægge din rejse. Tænker du at bo på mindre hoteller, vandrerhjem eller famileejede Bed & Breafkast, så anbefaler vi dig at bestille opholdet på forhånd. Overnatning i det skotske højland giver mulighed, for at få mest muligt ud af din ferie og lære stedet at kende.

Planlæg også din biludlejning i Storbritannien i god tid med Auto Europe. Bestiller man på forhånd vil man være sikret de bedste priser og samtidig et større udvalg af bilkategorier. Vi håber at vores guide har hjulpet med inspiration til en tur til det skotske højland.

>> Flere road trips i Storbritannien

Vælg dit bopælsland
close