Vælg dit bopælsland
Danmark
Sprog  
Auto Europe finder de bedste tilbud for dig i .
Vore priser er ventetiden værd.
Søg billeje

 • INTET AFBESTILLINGS- OG ÆNDRINGSGEBYR

  Op til 48 timer før den planlagte afhentning af udlejningsbilen
 • INTET KREDITKORTGEBYR

  Gode tilbud og prisgaranti
 • KVALITETSSERVICE I 60 ÅR

  Vi arbejder med de bedste biludlejningsfirmaer over hele verden
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Afhentnings destination:
  Indtast venligst din valgte destination, og vælg derefter en af de foreslåede destinationer.
 • Afhentnings destination:
  Vi kunne ikke finde din destination. Prøv venligst igen.
 • Afhentnings destination:
  Indtast venligst en afhentnings destination
 • Afleverings destination:
  Indtast venligst en afleverings destination
 • Dateoer:
  Indstil afleveringstidpunktet til efter afhentningstidspunktet
 • Rejs til Østeuropa:
  Hvis du planlægger at rejse til Østeuropæiske lande, bedes du venligst ringe til os på +45 78 75 53 06.
 • Der er ingen biludlejningsfirmaer på det valgte afleveringssted. Vælg venligst et andet afhentning- og afleveringssted.
 • Førers alder.:
  Opgiv venligst chaufførens alder.
Auto Europe Car Rental Companies: Hertz, Avis, Dollar, Budget, Enterprise, National, Europcar, Buchbinder, Peugeot
 • Anmeldt af: JESPER - February 19, 2018
 • Når jeg booker en bil med afhentning inde i lufthavnen, forventer jeg ikke at skulle køre 10 min. i bus til en anden terminal.
Billeje og alder

Aldersgrænse på billeje

Aldersgrænse på billeje

 

På verdensplan er der altid en aldersgrænse på billeje, der kan påvirke priserne ved din reservation af køretøjer. Dette gælder især for chauffører under 25 år, da mange udbydere fastsætter strenge aldersgrænser for udlejningsbiler eller fastsætter et ekstra gebyr, der skal betales per dag - det såkaldte ungfører gebyr. Disse aldersrestriktioner varierer afhængigt af hvilket land og hvilket biludlejningsfirma man vælger. Husk at informere dig selv om alle lokale udlejningsgebyrer.

 

Hvor gammel skal du være for at leje bil?

 

I de fleste lande kan bilister over 18 år bestille en billeje (se tabel nedenfor). Selv om de fleste biludlejningsfirmaer er villige til at leje køretøjer til unge voksne, vil man sandsynligvis blive mødt af yderligere afgifter og visse begrænsninger på biler. Med erhvervserfaring siden 1954 tilbyder Auto Europe udlejningsbiler til rejsende i alle aldre. Nedenfor finder du mere detaljerede oplysninger for potentielle udlejere under 25 år.

 

 • Biludlejning for 18 årige
 • Biludlejning under 21 år
 • Biludlejning under 25 år

 

En mindre almindelig begrænsning til leje af bil er den maksimale aldersgrænse, der nogle gange forhindre ældre i at leje bil. Denne regel påvirker hovedsagelig chauffører over 75 år, men den respektive udlejer kan fastsætte disse aldersgrænser efter eget valg. Den gode nyhed for de ældre er, at disse regler ikke gælder i de fleste europæiske lande. Det er dog fornuftigt at være på forkant om alle aldersgrænser ved leje af bil, da dette kan påvirke din ferieplanlægning under visse omstændigheder.

 

Fakta om billeje og alderskrav

 

 • Aldersbetingelserne for billeje er fastlagt uafhængigt.
  Selv 18 årige har allerede mulighed for at leje et køretøj. Selvom minimumsalderen for kørsel i de fleste europæiske lande er 18 år og derover, kan hvert biludlejningsfirma selv bestemme, hvem de lejer til og kan også fastsætte sine egne regler og begrænsninger.
 • Aldersrestriktionerne for biludlejning er underlagt reglerne i det land, hvor du lejer.
  Aldersrestriktioner er angivet i vilkårene i din lejekontrakt. De respektive regler gælder dog fortsat, hvis du rejser til forskellige lande. Informer dig altid om de lokale færdselsregler ved dit destinationsland og informer Auto Europe omgående, hvis du har til hensigt at køre din udlejningsbil uden for det planlagte land.
 • Ungfører gebyret vil blive opkrævet lokalt hos det respektive biludlejningsfirma.
  Hvis du skal betale et ekstra gebyr baseret på din alder i henhold til vilkårene i din biludlejningsaftale, vil det ekstra beløb ikke være inkluderet i din forudbetalte pris ved Auto Europe. Dette skal betales lokalt til udlejeren ved afhentning.
 • Der kan indtræffe en lokal forsikring, der skal betales på stedet aldersrestriktioner.
  Ældre eller unge kan blive forpligtet til at købe en "inklusiv sats" i stedet for at vælge en basispris eller bruge en forsikring via sit kreditkort. Aldersbetingelserne kan medføre, at man kun kan leje visse køretøjer.
  Mange udlejningsfirmaer fastsætter højere aldersgrænser for special- og luksusbiler. Køretøjer i økonomi og kompakt klassen vil altid have de færreste aldersrelaterede begrænsninger.

 

Aldersgrænse på billeje - Diagram


Brug nedenstående skema til at indhente nogle hurtige oplysninger om aldersgrænse til leje af bil for det land, du planlægger at besøge. Husk, at reglerne kan variere afhængigt af stedet og leverandøren du vælger, men specifikke vilkår og betingelser vil altid være anført i din lejekontrakt.

 

 

Videre til:   |  Frankrig  |  Irland  |  Italien  |  Spanien  |  Storbritannien  Tyskland

 

Udlejningsland
min./max. alderAldersgrænse for leje af bil
Belgien19 / IngenBelgiens lejerestriktioner kan variere, da nogle tillader 19 og andre 23. Der er ingen maksimumsgrænser, men gebyrerne for en chauffør under 25 i Belgien kan variere og koster fra 15€ til 30€ pr. dag.
Bulgarien
21 / 70Aldersgrænsen for biludlejning i Bulgarien er strengere end andre lande, da de fleste leverandører kræver en minimumsalder på 21 og en maksimumsalder på 70 år. Gebyrer for en ung chauffør kan variere drastisk og kan være alt fra 6€ - 30€ pr. dag afhængigt af leverandøren.
Finland
20 / 97I Finland kan det ikke lade sig gøre, hvis man er under 21 eller over 97 år. I de fleste tilfælde vil der ikke være ekstra gebyrer for en chauffør mellem 21 og 24, men nogle firmaer tillader chauffører så unge som 20 år og opkræver ca. 25€ pr. dag for alle under 25 år.
Frankrig18 / Ingen
Alderen for billeje i Frankrig er mindst 18, men nogle leverandører har minimumsalder på 21-23. Der er ingen maksimale aldersgrænse, men ekstra gebyrer for unge chauffører i Frankrig er meget dyre og er ofte omkring 30€ - 40€ per dag.
Grækenland21 / 75Grækenland begrænser alle under 21 og i nogle tilfælde dem over 75 fra at leje en bil. Ungfører gebyret for personer under 25 vil være omkring 15€ per dag.
Holland21 / Ingen
Lejebegrænsninger i Holland varierer betydeligt fra leverandøren. Nogle tillader chauffører fra 21 og derover uden gebyrer. Andre opkræver omkring 15€ pr. dag for chauffører mellem 21-25. Nogle har minimumsgrænsen på 23 og gebyrer op til 30€ pr. dag for alle under 25 år.
Irland21 / 75For billeje i Irland er reglerne generelt strengere end de fleste andre lande. Den absolutte minimumsalder er 21, men de fleste leverandører kræver minimumsalder på 23-25 år og mange vil ikke leje til nogen over 75 år. Hvis en fører er under 25 er tilladt, vil der være et betydeligt ekstra gebyr (ca. 30 € pr. dag) og førere over 75 er forpligtet til at dokumentere, at de har et godt helbred og ikke har været involveret i uheld i de seneste fem år.
Italien18 / IngenAldersgrænsen i Italien er typisk mindst 18, men nogle leverandører vil ikke leje til nogen under 21 år. Der er ingen maksimale aldersgrænser, men alle chauffører under 24 skal normalt betale omkring 20€ pr. dag.
Kroatien
18 / 70Leje af bil i Kroatien er begrænset, hvis man er over 70 og under 18 år. Gebyrer for chauffører under 25 varierer meget fra 6€ - 30€ pr. dag afhængigt af leverandør. Disse ekstra gebyrer gælder også for chauffører over 70 år, når det er tilladt.
Norge
19 / IngenGrænsen i Norge for minimumsalderen er chauffører under 19 år. Der er ingen maksimal aldersgrænse. For lejere mellem 19 og 25 år er der et tillægsgebyr på 125 til 160 kroner pr. dag.
Polen
18 / IngenI Polen er der heller ingen strenge regler, da der ingen maksimumsalder er og et relativt lille gebyr på 6€ - 10€ per dag for alle bilister mellem 18 og 21 år.
Portugal18 / 80
I Portugal vil det medføre en ekstra afgift på 6€ - 10€ per dag for de fleste bilister under 22 og i nogle tilfælde under 24. Nogle leverandører kan også have en maksimal aldersgrænse på 80 år.
Schweiz19 / IngenAlderskravet i Schweiz medføre et gebyr på 15-20 CHF per dag for chauffører under 24. Der er ingen maksimale aldersgrænser, men den mindste tilladte alder er typisk 19 og nogle gange 21, afhængigt af leverandøren.
Serbien
21 / Ingen
I dette land opkræver man typisk et gebyr på omkring 25€ per dag for bilister mellem 21 og 24 år. Der er ingen maksimumsalder, men leverandører vil ikke leje til nogen under 21 år.
Slovakiet19 / IngenSlovakiets krav er typiske som andre europæiske lande; Der er ingen maksimal alder, og bilister mellem 19 og 23 år vil blive forpligtet til at betale et ekstra ungfører på ca. 12€ pr. dag.
Spanien21 / Ingen I Spanien er kravet en minimumsalder på 21 og mange leverandører har gjort deres minimumsalder til højere end 23. Der er ingen maksimal aldersbegrænsninger, men enhver chauffør under 25 vil få pålagt et ekstra gebyr på omkring 20€ per dag.
Storbritannien17 / IngenI Storbritannien varierer begrænsningen meget af leverandøren; nogle tillader bilister så unge som 17, mens andre kræver en minimumsalder på 21 eller 23. Der er ingen maksimale aldersgrænser, men ekstra omkostninger for en chauffør under 25 er meget dyre og er omkring £30 - £40 per dag.
Sverige18 / Ingen
Begrænsninger i Sverige varierer betydeligt fra leverandøren. Der er ingen maksimale aldersgrænser, men nogle leverandører opkræver ca. 100 SEK pr. dag for bilister mellem 19 og 24, mens andre kan have en alder på 18 år uden ekstra gebyrer.
Tjekkiet19 / Ingen
I Tjekkiet er aldersbegrænsninger ret typiske uden maksimal alder og en minimumsalder på 19-21 år. Førerer under 25 vil pådrage et ekstra chaufførgebyr på omkring 15€ pr. dag.
Tyskland18 / Ingen
I Tyskland er det meget varieret og selv om de fleste tillader minimum 18 eller 19, fastsætter nogle leverandører deres aldersgrænse til 21. Der er ingen begrænsninger på maksimumsalder, men ungfører gebyret vil koste alt fra 10€ - 20€ per dag.
Ungarn21 / 85Ungarns aldersgrænser vil medføre et tillæg på 10€ - 15€ pr. dag for chauffører under 25 år eller over 75 år. Leverandører vil ikke leje til nogen under 21 og i nogle tilfælde alle, der er ældre end 85.
Østrig18 / IngenAlderskravet i Østrig er forholdsvis afslappet uden effektive maksimumsbeløb og minimumsalder på 18-19. Ungfører tillæget kan dog variere meget fra 6€ - 15€ per dag afhængigt af udlejeren.

 


Indtast altid den primære førers korrekte alder, når du booker hos Auto Europe og vi vil helt sikkert informere dig om eventuelle begrænsninger, der kan gælde for din udlejning. Husk at vores reservationsagenter venter på at hjælpe dig med eventuelle spørgsmål, du måtte have. Vi er tilgængelige alles ugens 7 dage på vores gratis nummer: 80 82 02 78. Du skal aldrig være i tvivl omkring alderskrav, når du bestiller hos Auto Europe. Vi hjælper dig også med at få de bedste priser i branchen med specielle tilbud!

 

Tilbage til toppen

Vælg dit bopælsland
close